woensdag 30 december 2009

Laatste trainingsloop 2009


Toen ik vanmorgen met de hond door het bos liep begon het te kriebelen. Er was verse sneeuw gevallen. In tegenstelling tot gisteren zou een training in het bos zonder al te veel risico wel moeten lukken. Normaal loop ik niet zo snel twee dagen achter elkaar. Zeker niet als ik de dag ervoor al 14 kilometer heb gelopen. Mijn knie wil dan wel eens tegenstribbelen.

Ik had echter een mooi excuus, mijn net aangeschafte Salomons uitproberen. Een half uurtje lopen door de bossen van Ermelo en over de Ermelosche Heide moest wel kunnen dacht ik.

Dus na de hond uitgelaten te hebben en een broodje gegeten te hebben mijn loopkleding aangetrokken. Het was rond de 0 graden. Vanaf de camping gelijk het bos in. Er lag niet veel snel maar net genoeg om grip te hebben. Vervolgens een rondje over de Ermelosche Heide. Het rondje werd wat langer dan een half uurtje. Sloeg waarschijnlijk het verkeerde pad in. Dit mocht echter de pret niet drukken. Na 50 minuten stond ik weer voor mijn stacaravan. Er stond 8,11 kilometer op de teller. Onderweg nog een paar keer gestopt om een paar foto's te schieten. De 8,11 kilometer van vandaag, bracht mijn totaal van deze maand op 178,32 kilometer. Zoveel had ik nog niet gelopen in een maand.


Als ik terug kijk op het afgelopen jaar, kan ik tevreden zijn. Het lopen gaat steeds beter en de PR's zijn dit jaar flink verbeterd. Op de halve Marathon zelfs 12 minuten. Ook mijn gewicht komst steeds meer in de richting van mijn streef gewicht. In een paar maanden tijd 12 kilo kwijt raken is niet niks.

Als ik een moment eruit moet pikken is dat toch de Spark Halve Marathon van Spijkenisse. Ik mocht de eerste 9 kilometer meelopen met het super trio Running Ronald, Leonie en Richard. Het resultaat mocht er wezen voor mij. Door de voor mij doen zeer snelle 9 kilometer kwam ik uiteindelijk uit op 1.43.31 op de halve Marathon. Een dikke PR op de Halve Marathon dus. Was al blij met mijn 1.49 in Amsterdam. Op de tweede plaats komt toch wel Linschoten. Ook daar werd het een weblogers/twittertjes feest. Bij een temperatuur dik onder nul werden diverse PR's verbroken. Al met al werd december voor mij toch denk ik de mooiste maand van 2009.


Het is ook een moment om al vast naar volgend jaar te kijken. Er staan al veel lopen gepland in de voorbereiding van de 30e Fortis Marathon Rotterdam. Het worden dus drukke maanden tot April. Maar als je het doet moet je het goed doen.
Een marathon loop je niet even.

Hierbij wil ik alle weblogers/twitterjes bedanken voor de mooie momenten in 2009.

Een ieder een fijne jaarwisseling en een gezond en sportief, maar ook een blesurevrij 2010. Het gaat volgens mij een mooi jaar worden.

13 opmerkingen:

 1. Mooi en lekker gelopen in 2009.Ik wens je voor 2010 hetzelfde toe.Verder veel geluk in de prive en werksfeer.

  Sportgroet,

  Sjaak

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi jaar, Gerard. Veel succes en plezier in de voorbereiding naar Rotterdam!
  (ik ben wel erg jaloers op je Salomons en de prachtige omgeving waar je loopt)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je kunt het jaar met een goed gevoel afsluiten en nu op weg gaan naar de R'dam M.
  We gaan elkaar in 2010 veelvuldig tegenkomen als ik de agenda's zo bekijk. Kunnen we de momenten kiezen om samen te trachten onze PR's aan te scherpen. En ik neem aan dat je bij een eerstvolgende afterparty gewoon aanwezig bent he ;-)
  Een hele fijne jaarwisseling voor jou en je dierbaren gevolgd door een succesvol en gezond 2010.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Jij ook de beste wensen voor 2010.

  Als ik zo je programma zie, komen we elkaar volgend jaar vast wel een keer tegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. lekker wit bij jullie... hier niets gezien.. ik hoop op een topmarathon voor je.. en veel goede gezondheid

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je kunt wel bewondering hebben voor mij, maar eigenlijk heb ik zeker zo veel bewondering voor jou!!!De progressie die jij hebt doorgemaakt, en dan 12kg kwijt in een paar maanden: Puur klasse!!
  Succes en veel plezier ook voor 2010!
  Haasklus bespreken we nog wel, ben zelf nog aan het puzzelen met mijn eigen programma en het honkbalprogramma 2010 (nog niet bekend), maar komt goed!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 2009 was een mooi loopjaar voor je. Ik wens je ook een fijne jaarwisseling en een goedlopend 2010 toe!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Een gezond en blessurevrij jaar toegewenst. Ik hoop dat je al je doelen voor het komende jaar werkelijkheid mogen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. EEn mooi loop jaar en 2010 gaat veel worden.
  Een fijne jaarwisseling en veel loop plezier in 2010.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. wow, mooie plaatjes zo aan het einde van 2010. Ik wens jou ook een fijne jaarwisseling en een geweldig 2010. Veel succes met alles en ik ga je vast snel weer zien
  groeten
  RR

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gerard, was zeker een mooie maand, december kunnen we inlijsten. Ga je zeker zien in Rotterdam.
  Fijne jaarwisseling en een sportief 2010!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. De allerbeste wensen voor 2010. Dat het een jaar vol loopplezier en zonder blessures mag worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Prachtige maan achter de rug en een mooi jaar voor de boeg. Er gaan vast nog een paar PR's van je sneuvelen komend jaar. Maar eerst "even" de hele van Rotterdam! Succes en een mooi jaar Gerard!

  BeantwoordenVerwijderen