maandag 19 april 2010

Geen looptraining deze week

Nadat ik afgelopen zondag de 30e Fortis Marathon Rotterdam had gelopen, heb ik deze hele week de looptraining laten schieten. De knie problemen na 32 kilometer baarde me toch wat zorgen. Dus een alternatieve training.

Woensdag heb ik mijn Stevens Racefiets maar weer eens van stal gehaald. In  iets meer dan een uurtje fietsen, werd er 25 kilometer op de teller gezet. Donderdag heb ik het nog eens dunnetjes over gedaan. In een uurtje werd er wederom 25 kilometer afgelegd. Uiteraard werd er op souplesse gereden om de knie te ontzien.
Zondagmiddag na nachtdienst nummer 3 ook nog even de tijd gevonden om een rondje op de racefiets te rijden. In bijna 70 minuten werd er toen iets meer dan 26 kilometer afgelegd. Ik heb dit jaar al meer op de racefiets gezeten dan vorig jaar. Vorig jaar had ik een ritje gemaakt van 33 kilometer. Ih heb toen nog wel iets meer dan 800 kilometer op de mountainbike gereden.

Dinsdagavond, was de teleurstelling die toch een beetje aanwezig was na mijn eerste marathon in zijn geheel verdwenen. Het positieve is blijven hangen. Ik heb toch maar even mijn eerste marathon uitgelopen. Ik heb er ontzettend veel van geleerd. Ik denk dat ik het maximale eruit heb gehaald.
Dit smaakte dus naar meer. Na mijn rooster te hebben bekeken kwam ik uit bij de marathon van Amsterdam. Dus dinsdagavond heb ik mij ingeschreven voor mijn 2e marathon, de 35e Amsterdam Marathon.

Tijd genoeg dus om mijn voor te bereiden op mijn 2e marathon.

15 opmerkingen:

 1. Met dit mooie weer een prachtig alternatief.
  In Amsterdam ga je met je "Rotterdam ervaring" vast een hele mooie tijd neerzetten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heel goed Gerard... weer positieve energie... op weg naar je volgende marathon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer een mooi nieuw doel.

  Qua voorbereiding vond ik vorig jaar de trainingslopen (http://trainingslopen.info/) erg leuk en gezellig. En in plaats van de 30km trainingsloop, was de 30 van Amsterdam Noord een leuk loopje. Ga ik dit jaar waarschijnlijk ook weer doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed Gerard, nu even herstellen en een prachtige kans en prachtig weer om de fiets te pakken.
  Amsterdam-marathon; dan heb jij die eerder gedaan in je carriere dan ik, maar dat geldt ook voor Rotterdam (ik heb beide nog nooit uitgelopen in mijn 28 jaar als loper, haha). Dus de titel van je weblog wordt: The road to....
  Loop je voor die tijd nog ergens een wedstrijdje of zo, want er moet nog gehaasd worden, toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De ervaring van je eerste marathon die nemen ze niet meer af.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed om in beweging te blijven, maar de knie nog een beetje te ontzien.
  Ik sluit me aan bij de opmerking van Raymond. Vorig jaar ben ik ook bij een aantal van de trainingslopen aanwezig geweest en ben dat ook ditmaal weer van plan. De 30 van A'dam noord heb ik toen helaas moeten missen. De A'dam marathon ga ik waarschijnlijk overslaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gerard,

  TOT IN AMSTERDAM! Succes met je knie, rustig aan in het begin..... Trouwens, leuke verandering van je website.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Amsterdam doe ik ook niet, ik ga starten bij Jacq in Zeeland, of dit mijn eerste wordt weet ik niet......
  ik kom je supporteren in amsterdam, fietsen is een lekker alternatief voor de knie dat doe ik ook. mooie fiets !
  bedankt voor je leuke reactie op mijn blog !

  groet Marco

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Goed plan de marathon en veel sucses alvast.
  Groet rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoppaaaaaaaaa, en daar gaattie weer. En dit keer in mijn statsie =D

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Fijn dat je vooruit blijft kijken. De eerste M is ongelooflijk onvoorspelbaar. In Amsterdam zal ik er weer bij zijn als supporter :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fietsen is een van de beste therapieƫn voor je knie heb i mijn laten vertellen door een sport fysio. Amsterdam waar heb ik dat meer gezien!!! Pim, Hans, John!!!! Good Luck.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed zo.... that's the spirit... Je eerste is je mooiste. Daarna wil je alleen maar sneller. En je wordt sneller .. let maar op !

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooie training zo op de fiets met dat mooie weer.Heel veel succes en plezier met de voorbereiding voor je 2de marathon!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooi verhaal over die eerste marathon, liep zelf ook mijn eerste en moest vorig jaar afhaken in de training. Toen ook knieproblemen en om te blijven sporten een.....Stevens racefiets gekocht!!

  Succes met je herstel; Amsterdam zal wel gaan lukken!

  BeantwoordenVerwijderen