maandag 18 oktober 2010

Mizuno Halve Marathon Amsterdam

Na de ED halve marathon van Eindhoven stond vandaag de Mizuno halve marathon op het programma. Ik had mij in eerste instantie ingeschreven voor een hele marathon. Echter de flinke griep die ik had na de Dam tot Damloop en de daarmee gepaard gaande trainingsachterstand, heeft mij doen besluiten om hem om te zetten in een halve marathon. Voordeel was dat ik toen ook Eindhoven vorige week kon inplannen.Le Champion had zoals gezegd mijn hele omgezet naar de halve en mij ingedeeld in het oranje, dus eerste startvak. Ik had echter al eerder besloten om wederom met John van start te gaan. Dankzij Stop Aids Now, had hij nog een startbewijs kunnen bemachtigen voor startgroep 2. Na-inschrijving was immer niet mogelijk.


We hadden afgesproken om rond 11.00 uur aanwezig te zijn op industrieterrein de Schinkel. Hier zouden wij de auto's parkeren om vervolgens via het Jaagpad / IJsbaanpad naar de Sporthallen Zuid te lopen. Na een rondgang door de sportbeurs, welke ik overigens al vrijdag had bezocht, werd het tijd om naar het verzamelpunt van Stop Aids Now te gaan. Deze hadden een ruimte gereserveerd in het Olympisch Stadion.
Daar aangekomen troffen we echt een schitterende ruimte aan waar het ons aan niets ontbrak. Koffie, thee, water, fruit en belegde broodjes. Al gauw had John een loopshirt geregeld zodat ik deze dag bij deze club kon aansluiten.Zelfs onze sportas konden wij daar achter laten.Na een korte uitleg en een presentatie over de werkzaamheden van Stop Aids Now, vertrokken we richting de startvakken. Eerst werd er buiten nog snel even een groepsfoto gemaakt en daarna als groep richting het witte startvak (2e). In dit startvak konden wij nog even rustig waarlopen en had de huisfotograaf nog even de tijd om wat foto's te schieten.Rond 13.35 uur was het dan eindelijk tijd om te vertrekken. Ik wist uit ervaring dat het eerste stuk altijd een beetje duw en trekwerk was. Gelukkig hadden we al gauw een lekker tempo erin. De eerste 5 kilometer werden dat ook in 25.10 afgelegd. In de volgende 5 kilometer ging het toch iets langzamer, denk dat mede veroorzaakt werd door de verzorgingsposten en het smalle stuk op de Spaklerweg. De 2e 5 kilometer ging dan ook in 25.34. De volgende 5 kilometer gingen wel weer lekker in 25.09. Het meest klote stuk in het parcour blijft voor mij toch altijd de tunnel onder de Wibautstraat en de doorop volgende brug. Hier merk je toch dat een hoop mensen het moeilijk krijgen en soms zelf moeten wandelen.
Ik denk dat het net na deze brug was dat John de gashendel iets open gooide. De kilometertijden kwamen onder de 5.00/km uit. De volgende 5 kilometer werden dan ook afgelegd in 24.40. Het laatste stuk werd het nog flink aanpoten voor mij om in het spoor te blijven van John. We waren zo gefocust dat we Ans niet eens hoorde. Zij stond op de Amstelveens weg t.h.v. de Havenstraat om foto's te maken. Pas op het laatste moment hoorde we Ans roepen.Uiteindelijk kwam het Olympisch Stadion in zicht . Wat een genot om in het Olympisch Stadion te finischen. Ik heb nog geprobeert alles eruit te perzen onder de luide aanmoedigingen van het publiek,  helaas kwam ik net een seconde te kort en werd de netto eindtijd 1.46.01. Het werd wel de snelste halve marathon van dit jaar voor mij en dit een week na het warme Eindhoven. Toen ik nog even stond uit te hijgen na de finisch durfde John nog de opmerking te plaatsen van zo weer een lekkere rustige duurloop.

Na de finisch konden waren wij al snel weer in onze VIP ruimte. Daar konden we lekker bijkomen onder genot van een hapje en een drankje. Na geruime tijd daar te hebben doorgebracht zijn  we nog even naar de Sporthal gegaan. Helaas zijn we geen bekende meer tegen gekomen in het sportcafe.


Al met al was het een top dag geworden. John en Ans, alsmede Stop Aids Now bedankt voor deze schitterende dag. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

Foto's zijn gemaakt door Ans.

22 opmerkingen:

 1. Heerlijke loopdag met verwennerij en een mooie eindtijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jij en samen maken er mooie trainingsloopjes van.... mooie tijd hoor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad een top dag met een top prestatie (al was het een lekker rustig duurloopje ....)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. mooi verslag Broer !
  gefeliciteerd met deze mooie tijd, na je knie trouble's kunnen we wel zeggen dat je comeback goed gaat !
  ik heb genoten van de film ik zeg solliciteren bij RTV NH ;-)

  groet je kleine broetje

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Prachtig dat diepte interview van jou met die fotografe. Als witte tornado een knappe tijd neergezet Gerard. Hulde!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Foto 473 !! Waarom ik John niet gezien heb is mij een raadsel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wederom een mislukte maar o zo gezellige halve marathon. Verstandig dat je de hele ingeruild hebt voor de halve, maar je bent weer goed in vorm. Nu uitkijken naar de volgende halve met VIP behandeling ;-)
  Tot zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Jemig Gerard, jullie gingen weer als als de bliksem. Lekker hoor zo'n rustige duurloop.....
  Prettige verzorging vooraf en na door Stop Aids Now!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie tijd gelopen Gerard!
  Lekker rustig... ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. mooi verslag en superfoto's. Een mooie dag zo te lezen!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooie tijd en je hebt ervan genoten, daar doen we het toch om, niet, sterk bezig Gerard!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooi vehaal en inderdaad was het een top dag.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Je snelste 1/2 marathon van het jaar, terwijl je daar helemaal niet op uit was, maar je haas trekt je wel mee in z'n duurloopjes; het gaat dus best goed met je. Nu op weg naar een serieuze PR-aanval op de 1/2?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. ik kom nog ff terug bij je! Wat een supervideo gezien bij John. Ik kan jou wel inhuren om een interview te laten afnemen :)) - was leuk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zo zou je hem niet die John. Rustig duurloopje. Op z'n blog staat er wel wat anders hoor.
  Gefeliciteerd met je snelste halve van dit jaar. Een prachtige tijd... Maar ja lopen voor een goed doel... krijg je vleugels van !

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Lekker weertje gehad aan de foto's te zien. Mooie dag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Leuk verslag van de halve van Amsterdam.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ik had de blog van John al gelezen en ook de video gezien. Verbaasd me dat ik hier niets lees over dames(billen).

  Mooi dagje zo en goed gelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Mooie prestatie met een mooie tijd Gerard, je bent in form!

  BeantwoordenVerwijderen