dinsdag 9 november 2010

NeaRun Halve Marathon van Purmerend

Eigenlijk wilde ik de kop "op eigen benen" noemen. Nadat ik de laatste twee halve marathons met de Keniaanse haas John had gelopen, zou ik vandaag alleen van start gaan in Purmerend op de halve marathon. Tijdens de duoloop vanuit Katwoude met Marco had ik echter al een balletje opgegooid naar Marco. Deze voelde wel wat voor de halve marathon. Hij wilde graag nog zijn PR op de halve marathon verbeteren.


Het enigste probleem voor mij was tijd. Ik moest om 15.00 uur in Utrecht zijn voor een avonddienst. De start was om 11.00 uur. Gelukkig was een collega bereid om eventueel wat langer te blijven. Gauw Marco een berichtje gestuurd en afgesproken om 10.00 uur.Rond 10.00 uur arriveerdde ik dan ook bij sportpark de Munnik. Marco was al aanwezig en had zich inmiddels al ingeschreven. Dus voor het luttele bedrag van 7 euro startnummer 406 opgehaald. Het voelde wel koud aan door de wind. Toch gekozen voor een 3/4 tight een zweetshirt en een shirt korte mouw. Achteraf een goede keuze. Een jack was te warm geweest.
Tijdens het inlopen werden we aangesproken door Marga. Deze was op internet op zoek gegaan naar het parcours van de halve marathon en vervolgens op mijn site uitgekomen. Zij bleek in Amsterdam de marathon te hebben gelopen en was zich nu aan het voorbereiden op de Purmerbosmarathon.Even lekker zitten kletsen en tijd voor een fototje. Al snel daarna werd aangegeven dat het nog vijf minuten was tot de start. De afspraak was om rond de 5.10 weg te gaan en dan onderweg even kijken hoe het ervoor stond. Echter bij het verlaten van de baan was het smal zodat je alle aandacht nodig had bij het kiezen van de route. Ik dacht toch echt dat Marco achter me liep. Had het eigenlijk kunnen weten. Met zijn lange stelten vloog hij er in. Gelukkig had Marga gezien dat hij voor me liep. Er achteraan dus. Dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Ondanks dat ik na 3 kilometer een beetje versnelde tot rond de 4.50 kon ik niet bij het groepje vanm Marco komen. Zo liep ik dus een aantal kilometers alleen achter het groepje aan. Bij de eerste verzorgingpost hield Marco in om op mij te wachten. Samen liepen wij vervolgens verder. Het tempo werd door Marco opgevoerd naar de 4.40. Dit vond ik echter te snel. Er was nog een lange weg te gaan en ik wilde niet forceren. Hierop heb ik Marco aangegeven om voor zijn eigen race te gaan.

Op eigen tempo doorgelopen.De kilometers vlogen voorbij en het tempo bleef toch onder de 5 minuten de kilometer. Langzaam begon ik de lopers welke eerst in het groepje bij Marco liepen in te halen. Marco was echter niet meer te bekennen. Na ongeveer 17 kilometer kon ik zelfs nog versnellen zodat ik de laatste kilometers in 4.40 kon afleggen. De finisch kwam dichterbij en een PR was in zicht. Toch nog even aanzetten. Links de bocht om en daarna rechts de atletiekbaan op en vervolgens de finisch in 1.42.21. Een verbetering van mijn PR met 1.10. Tot mijn verbazing werd ik na de finisch aangesproken. Gefeliciteerd, u bent 3e geworden in u leeftijdscategorie en een envelop werd aangereikt.

Daarna nog even bijkomen in de kantine, was toch diep gegaan het laatste stukje. Al met al was het een topdag. Ik was echt tevreden met mijn tijd. Had rond de 17 kilometers alleen gelopen. Snel afscheid genomen van Marco en naar huis om te douchen en vervolgens gelijk door naar Utrecht. Marco van harte gefeliciteerd met je PR. Een verbetering van bijna 9 minuten.

12 opmerkingen:

 1. Jij hebt helemaal geen haas nodig. Dat blijkt gewoon uit je verslag. Toch maar mooi wat van je beste tijd afgelopen en ook nog kunnen versnellen in de slotfase. Klasse gedaan.
  Het bewijs dat ik je niet voor zal kunnen blijven bij de volgende ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gefeliciteerd met je PR! Goed gedaan. Het was leuk met elkaar kennis te maken en misschien tot ziens op een andere loop.

  Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met je PR, prima gelopen! Dat blijkt ook wel dat je 3de bent geworden in je catagorie!
  Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Helemaal toppie gedaan weer, Gerard. Je gaat duidelijk als een speer! Mooie tijd, mooie PR verbetering, gefeliciteerd

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Door bij je weg te lopen is Marco toch een goede haas geweest. Gefeliciteerd met je PR.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hier ook een p.r.... haha.. die duurloopjes ;-) met John hebben je zichtbaar goed gedaan

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Een dikke proficiat Gerard, knappe tijd gelopen en dan nog een PR,chapeau!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. was erg leuk je weer te zien gerard, in 2011 zullen we weer geregeld op pad gaan, heb er nu al zin in !
  jij ook gefeliciteerd met je PR

  groet je broertje

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd met je PR. Toch weer mooi wat afgeknabbeld. En mooi zo'n onverwachte prijs. Verstandig gelopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beiden gefeliciteerd en wat een mooie PR zeg!.
  Verdiend en lekker na genieten.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gefeliciteerd Gerard met die mooie PR en ook het envelopje waar een derde plaatst de grondslag van was. Krijg ik nooit hahahaha

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd met je PR... Maar zie ik dat nu goed... hebben jullie je looptights te warm gewassen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen