zondag 21 augustus 2011

Scapino 50 van Assen

Zaterdagochtend op tijd opgestaan om af te reizen naar Assen. Na een voorspoedige rit kwam ik even voor 09.00 uur aan in Assen. Onderweg was het nog bewolkt, maar in Assen scheen de zon uitbundig. Dat beloofde wat voor vandaag. Gelukkig zou een gedeelte van het parcours door het bos zijn.


Eerst even mijn startnummer (107) opgehaald. Dat was even schrikken. Er moest een formulier worden ingevuld voor de GPS transponder. Als ik deze na afloop niet zou  inleveren zou er  €95 van je rekening worden afgeschreven. Pff niet verliezen dus dat ding. Al snel kwam ik een aantal bekende tegen. Na even te hebben gekletst met Leonie was mijn besluit genomen. Ik zou me bij haar aansluiten en kijken hoe lang ik het vol zou houden.

En zo gingen wij om 10.00 uur van start. Tien rondjes van 5 kilometer. Al gauw liep ik in het kielzog van twee Nederlandse toppers, Leonie van den Haak en Jet Klomp. De kilometers vlogen voorbij en ik hoefde alleen maar te volgen. Ik moet zeggen dat ging niet verkeerd. Zou ik dit kunnen volhouden? Rond de 12,5 kilometer moest ik deze dames echter laten gaan. Een sanitaire stop zorgde voor de nodige vertraging.  Het duurde precies 5 kilometer voordat ik weer bij ze kon aansluiten. Comfortabel liep ik achter hun mijn kilometers. Rond de 28 kilometer merkte ik dat het tempo toch iets hoger lag dat ik wilde. Er viel een klein gaatje. Een mooie gelegenheid voor mijn 2e sanitaire stop. Daarna ging ik op eigen tempo verder. Ik zou niet meer proberen het gaatje dicht te lopen. Het was al behoorlijk warm geworden. Hierop besloot ik om tijdens de komende verzorgingsposten extra tijd te nemen voor wat eten en drinken.


Foto: Erik van Echten


De kilometers vlogen voorbij en de laatste ronde was het aftellen. Nog een keer dat klote stuk met klinkers, dan een stukje asfalt en daar kwam de baan in zicht. Het laatste stukje over de baan richting de finish. Onder aanmoediging van Leonie werden de laatste meters afgelegd. Verdomd ik had het weer geflikt. Mijn 3e ultra dit jaar en dat in een supertijd van 4.41.41.46.Foto: Erik van Echten
Na een lekkere douche, een kop soep en wat te hebben gedronken, werd het tijd om weer naar de camping te rijden. Helaas niet kunnen blijven voor de prijsuitreiking. Jet en Leonie gefeliciteerd met jullie podiumplaatsen.

Mijn dank gaat uit naar Leonie en Jet die er voor gezorgd hadden dat de eerste 28 kilometer bijna  vanzelf gingen. Maar ook naar de organisatie en de vrijwilligers, top die aanmoedigingen onderweg.

Voor de liefhebbers nog even de tussen tijden:
28:53
27:11
27:36
26:26
27:36
27:04
29:45
29:06
29:37
29:04
Aan de tussentijden is duidelijk te zien dat ik bij de verzorgingsposten op de laatste 20 kilometer de tijd heb genomen om wat te eten en te drinken.

19 opmerkingen:

 1. Bescheiden verslagje voor een topprestatie. Gefeliciteerd met je mooie prestatie!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. trouwens als je zondagochtend vertrok naar Assen dan was je wel een dag te laat. Het was namelijk gisteren en dat was toch echt wel een zaterdag.

  Maar leuk verslag en altijd leuk om te lezen hoe een andere loper een wedstrijd beleefd en op zijn eigen manier analyseerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw, gefeliciteerd hoor. Super gedaan. Leuk verslag. Sylvia/RunSylRun

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je bent een topper Gerard. Bedenk je even dat je in 2010 je eerste marathon liep. En nu dit!!

  Martin

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Topper!!!, prima tijd en gefeliciteerd.
  Mooi verslag en goed om achter de meiden aan te rennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed gelopen ultralopert. Je hebt de smaak te pakken, in het vervolg alleen nog maar marathons voor ontbijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi gedaan Gerard, je loopt tegenwoordig de ultra's alsof het heel gewoon is.
  Respect, knappe tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. gefelicteerd Gerard. Je wordt steeds meer een ultraloper.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik heb geen flauw idee hoe je dat doet, maar ik vind het super knap! Heb je er ook van genoten?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hee Gerard, Top gelopen afgelopen zaterdag! Dat noem je pas goed doseren! Mooie tijd ook. Gefeliciteerd met je 3e ultra.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Maar nog steeds mooie strakke tijden hoor. Maar 3min. verschil snelste/langzaamste. Ik vind dat heel netjes. Mooi gelopen, gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Helemaal goed gedaan Gerard, en wat extra tijd in de laatste vier blokken, ach wie kan dat nu schelen. Er staat toch geen PR of iets op het spel!!!! Je doet het maar mooi en ik nog niet dus ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk kort blogje van een lange loop!
  Netjes hoor.

  Nu op naar Amsterdam?!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Echt een prachtige tijd Gerard!!
  Wordt het niet eens tijd om een trail in de Ardennen te gaan lopen?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik ben trots dat ik met jou m'n eerste marathon mag lopen................topper!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het was gezellig in Assen en wat heb je goed gelopen.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen