maandag 4 januari 2010

Duurloopje

Maandag 4 januari 2010, vanochtend eerst maar even de Garmin geupdate naar versie 2.7. Nadeel van een update is dat alle date en instellingen worden gewist. Het kan schijnbaar niet anders.

Toen ik gisteren thuis kwam van een paar dagen Ermelo stonden mijn nieuwe Asics Gel Trabuco Trail schoenen al op mij te wachten. De schoenen had ik in Duitsland moeten bestellen. Volgens Runnersworld Zaandam was deze niet in mijn maat leverbaar in Nederland.
Ik had vandaag de beschikking over een hele dag om te trainen. Moet pas vanavond om 23.00 uur beginnen met de eerste van drie nachtdiensten. Mooi de tijd voor een lange duurloop dus.Rond 10.30 uur op pad gegaan met mijn nieuwe Asics. Ik kon de Asics goed testen op de eerste kilometers. Deze ging over sneeuw. Later kon ik op de sneeuwvrij gemaakte fietspaden lopen. Toen ik aan het lopen was merkte ik pas echt dat alle instellingen uit mijn Garmin waren verdwenen. De snelheid e.d. werd aangegeven in mijlen. Het was niet anders. Onderweg nog wat foto's gemaakt van de winterse omgeving.

Het rondje bestond door de sneeuw lang Bruggolf en vervolgens over het asfalt naar Monickendam-Edam-Kwadijk-Purmerend Noord. In totaal 2.20 uur gelopen wat 24,21 kilometer op de teller bracht. Had me vergist met het omrekenen van de mijlen. Had gedacht dat ik iets meer dan 25 kilometer had gelopen. Volgende keer beter. Nu lekker genieten en voorbereiden om drie nachtdiensten.
Ten slotte nog even over de Asics Gel Trabuco. Ben zeer te spreken over deze schoen. Hoop er deze week nog even op te lopen. Zit er zelfs aan te denken om deze aan te trekken tijdens de halve marathon van Egmond.
Voor degene die nog een SOS armband wil bestellen, zij geven  deze maand 10% korting. Gebruik hiervoor de kortingscode NJ2010

9 opmerkingen:

 1. Goeie zaak zo'n armband. Loop zelf (hoewel niet vaak genoeg) met een road-id.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie start van de marathonvoorbereiding. Ik zit twijfelen om de Salomons in Egmond te gebruiken.
  Werkze

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De armband hebbik al, maar echt relaxed dat je Asics zo lekker zitten. Zo kom je de winter wel door......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Vertrouwen in je schoenen moet een goed gevoel geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. prachtige plaatjes.. en dat met je new shoes.. geweldig

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Lekkere duurloop afgewerkt, op alwwerr andere trailschoenen. Loop zelf in Egmond waarschijnlijk op mijn Salomons. Ga je wellicht weer zien in Egmond, groet, Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Coole shoes!

  Met zoveel km per maand loop je die marathon toch nu al met twee vingers in de neus???

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Top de nieuwe schoentjes en bekend terrein waar je gelopen hebt!.
  Sucses met de nachtdiensten ik mag morgen weer!.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen