zondag 24 januari 2010

Herstelloop


Vandaag was het tijd voor een herstelloopje. Sinds gisterenmiddag had het weer een flink gesneeuwd zodat er zeker 5 centimeter aan sneeuw lag.

In de middag, na weeer te weinig sllap na een nachtdienst, mijn Asics Trubuco Trail schoenen maar aangetrokken om 40 minuten te gaan hardlopen. In die 40 minuten werd er voor de helft in de sneeuw gelopen en voor de andere helft op asfalt of gesmolten sneeuw. Lekker rustig aan gedaan en toch nog 6,3 kilometer op de teller gezet.
Dit bracht het weektotaal op iets meer dan 51 kilometer.

Zaterdagmiddag eens contact gezocht met Running Hans naar aanleiding van zijn positieve reacties op mijn weblog. Na een paar emails heen en weer bleek dat ik mijn duurlopen veel te hard liep.  Van hem heel wat informatie ontvangen die ik van de week gelijk even ga doorlezen. Ga daarna bekijken hoe ik een en ander kan gaan inpassen. Met deze tips van een hardlopen die ruim 57 (ultra)marathons heeft gelopen kan ik als beginnende loper alleen maar blij van worden. Als loper zonder vereniging en zonder feed back is het soms moeilijk om te bepalen waar je staat en of je het goed doet. Ik ben er in ieder geval blij mee. En wie ben ik om goede adviezen terzijde te leggen. Dit geeft maar weer eens aan hoe fijn het is om contacten te hebben met andere via internet en twitter. De wil om andere te helpen is altijd aanwezig. Het geeft maar weer aan dat de hardlopende webloggers hin hart op de goede plaats hebben.

Dit blijkt natuurlijk ook uit de door Jacqueline op gestartte actie voor de hartstichting en de door Leonie, Martine en Pieter georganiseerde Be More Ultra-Tour.

Jullie zijn kanjers. Bedankt voor de hulp en jullie inzet voor het goede doel.

10 opmerkingen:

 1. De hardlopende webloggers zijn inderdaad 1 grote familie! Dat hebben we vandaag in Limburg weer aan den lijve ondervonden!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja die Hans is er een met vakkennis, dus neem zijn info ter harte en het zal echt ten goede koemn. Ik was (ben)ook altijd een tehardloper geweest in mijn trainingen en ergens gaat het dan fout.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Met reacties zoals die van Hans gaat er in Nederland op het juiste tempo gelopen worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij, beginnelingen, willen graag snel hard......TE hard wel te verstaan. Vaak vervelende consequentie: blessures.
  Met hans als raadgever zit je helemaal snor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met zulke adviezen wordt the road to Rotterdam mooi gladgestreken en wordt je alleen maar sterker.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ook niet alle wijsheid in pact hoor. Omdat ik lang meeloop, hoor je zo nog wel eens wat. En bepaalde theorieen pas je dan toe en probeer je uit. Ik kan je zeggen dat ik heel vroeger mijn lange duurlopen zelfs in 5' per km liep. De marathon werd dus nooit was. Bovendien was ik ook nog geen marathonloper. Dat word je pas na een tijdje. Geniet er straks van dat je tussen de massa in Rotterdam loop. Het publiek is er geweldig. Dat is belangrijker dan je eindtijd. Succes verder met je trainingen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Bij Hans ben je zeker aan het juiste adres voor wijze marathontrainings-adviezen.
  En jij bedankt voor je harTlopershulp.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Lang leve de weblog ; juist door je weblog leer je mensen kennen zoals Hans.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hans is een goeie, die ervaring hoop ik ooit ook op te doen. Maar jij bent ook een topper, en hebt bovendien nummer 25 te pakken!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik weet nog wel een leuke atletiekclub in de buurt hoor... kan altijd meetrainen ;)

  BeantwoordenVerwijderen