maandag 22 februari 2010

Helicon Assleronde Apeldoorn 27,5 km

Zondag 21 februari 2010 stond voor mij de Helicon Asselronde op het programma. Ik was al vroeg wakker. Toen ik de hond uitliet gaf de thermometer -4 aan. Al vroeg vanuit Ermelo vertrokken naar Apeldoorn. Ik kon doordat ik vroeg was vertrokken dicht bij de start/finisch parkeren.Het was koud en mistig toen ik in Apeldoorn arriveerde. Men was nog druk bezig alles in gereedheid te brengen voor de start. Snel doorgelopen naar het Orpheus Theater waar de organisatie een Vip ruimte voor de bloggers en een aantal genodigden hadden gereserveerd. Met dank uiteraard aan de organisatie en Raoul.

Al snel kwam ik in de foyer van het Orpheus theater Maurice tegen. Even later kwamen alle webloogers een voor een binnen. Het zijn er echter teveel om op te noemen. Nadat onze sekteleider Ronald binnen kwam konden we naar onze VIP ruimte op de eerste etage van Orpheus. Zeer goed geregeld en een mooie ruimte om even bij te kletsen en om te kleden.
Uiteraard werd er nog even een foto gemaakt van de Hartlopende webloggers in hun sponsorkleding.Hans had echter nog geen tijd gehad om zijn korte broek aan te trekken.


Na het omkleden en het bijkletsen onder het genot van een bakkie koffie en de felicitaties aan Ingrid, werd het tijd om richting het startvak te gaan. Daar stond ik samen met John, Maurice en Jeffrey te wachten op het startschot. John had zijn Garmin al ingesteld voor een tijd van 5.50-6.00 per km. John en Maurice zouden inprincipe de Marathon gaan lopen. Ik vond de 27,5 kilometer voldoende na de 30 kilometer van vorige week in Schoorl.

Al snel klonk het startschot. Natuurlijk gingen we weer eens te hard van start. Maurice had al behoorlijk het gas erop. Even later liep ook Hans al naast ons. De bedoeling om rustig te lopen liet ik dan ook snel varen. Ik wilde proberen om zo lang mogelijk bij Maurice en Hans te blijven lopen.

De kilometers vlogen voorbij over het zware parcours. Onderweg besloot Maurice, die zich niet helemaal 100% voelde, om voor de 27,5 kilometer te gaan.Ik had soms moeite op Maurice bij te houden. Deze gaf af en toe flink wat gas. Toen hij echter merkte dat Hans en ik niet meegingen hield hij weer iets in. Jammer voor hem dat zijn rug opspeelde. Wat liep hij makkelijk. Het laatste stuk richting Apeldoorn waar het nog even flink omhoog ging was het nog even flink buffelen. Hier sloot ook Raoul zich bij ons aan. Even lekker bijgekletst en wat fototjes gemaakt. Bij de splitsing namen wij afscheid van Raoul en Hans die voor de Marathon gingen. Maurice en ik gingen rechtdoor richting de finisch. Maurice gaf nog maar eens flink gas. Ik had moeite om hem bij te houden op het laatste stuk. Maar gelukkig was daar eindelijk de finisch. Uiteindelijk 27,5 kilometer gelopen in 2.30.59. Hans en Maurice bedankt voor deze superdag. Heb ondanks het zware parcours genoten van deze race. Tenslotte alle webloggers bedankt voor de gezellige dag. Petra bedankt voor jou support vanaf de mountainbike.

Foto gemaakt door Ans.
Laatste stuk op weg naar de finisch. Hier was het echt werken om Maurice bij te houden.

Meer foto's in mijn album

19 opmerkingen:

 1. Goed gelopen Gerard. De bloggers weer prominent in beeld.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het wederom erg gezellig. Jammer dat we niet samen konden blijven lopen. Had ik niet met de marathon in gedachten gestart, had ik zeker een poging gewaagd jullie bij te houden. Mooi eindtijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gerard

  Was erg gezellig ! En de foto's zijn goed gelukt zie ik ;-)

  Gr.Raoul

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goed gelopen man, maar wat zie je er uit op die laatste foto! Hard gewerkt zo te zien, maar strakke tijd hoor. Proficiat en tot snel.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Was inderdaad heel gezellig, mijn eerste ontmoeting met de Bloggers. Helaas niet zo veel mensen gesproken maar dat komt wel!
  Goed gelopen trouwens, met die kuitenbijters in het parcours!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooi dat je mee kon met 2 tophazen en het laatste stuk met 1 er van. Een hele mooie tijd op 27,5 km.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi verslag Gerard.En nog lekker gelopen ook.Heb nog opgelet of ik jullie zag maar helaas.Was wel koud langs de kant.Volgende keer ben ik er ook bij!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb me prima vermaakt onderweg met de BoatCity Boys! Moeten we vaker doen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi volgehouden toch? Super gedaan man. Ik vond het leuk je te ontmoeten. Tot de volgende keer!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Na Schoorl loop je weer zo mooi en makkelijk ; dat moet echt vertrouwen geven voor die R'dam Marathon !!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De hartlopende webloggers waren goed zichtbaar aanwezig.

  Op de laatste foto kijk je niet meer zo blij. Maurice liep kennelijk echt hard.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wat is dat toch met sekteleider?? :)
  Het was een leuke dag! Dank voor de foto's en gefeliciteerd met je mooie tijd. Prima gelopen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. je hebt goed gelopen. Ik heb niet het idee gehad dat je het moeilijk had. Super gedaan dus.. Je kon zelfs nog foto's maken, drank aangeven en bananen uitdelen. Het was leuk en gezellig. Gezamenlijk lopen gaat altijd veel makkelijker. Bedankt voor alles

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ha Gerard! Het was ontzettend leuk om jullie te zien genieten samen. Beetje lopen, beetje kletsen en veel genieten! Well done!
  Die 'sekteleider' houden we er mooi in!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie tijd gelopen Gerard, gefeliciteerd! Dat moet zeker vertrouwen geven voor Rotterdam. Op de laatste foto met Maurice is idd mooie te zien dat jij een stapje extra moet doen en hoe makkelijk Maurice eigenlijk loopt!
  Las ik op twitter nou iets over een pijnlijke heup? Even goed herstellen nu hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Netjes gelopen, het lijkt steeds makkelijker te gaan, deze afstanden, na de 30km Schoorl vorig week. Je zit dus goed op schema voor Rotterdam, daar mag je alle vertrouwen in hebben!
  Groet, RUud

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooi gelopen Gerard, maar mede door mooi sleep werk van M@urice, die bekende Haas.

  BeantwoordenVerwijderen