maandag 8 maart 2010

Carrier 20 van Alphen

Zondag 7 maart 2010 stond voor mij de openingsklassieker van het wegseizoen op het programma, de Carrier 20 van Alphen.  Een hernieuwde kennismaking met de 20 van Alphen. Ik had de 20 van Alphen, toen nog de AD 20 van Alphen al eens gelopen in 2007. Ik was toen net begonnen met hardlopen en had nog niet veel wedstrijden gelopen. Natuurlijk was ik die dag veel te warm gekleed en woog ik ook nog eens 13 kilo meer dan  vandaag de dag. De tijd was toen 02.04.32 . Een PR zou er dan ook wel inzitten vandaag.                                   

Zondagochtend dus op tijd in de auto om naar het huis van Running Ronald te rijden. Gelijk met  Kees arriveerde ik bij huize RR. Patricia en Frank waren al aanwezig. Niet veel later gevolgd door John en Ans.
Na de koffie en thee vertrokken we met twee auto's richting de start. John nog bedankt voor het meerijden. RR had twee mooie VIP kaarten gekregen om in de garage onder het Stadhuis te parkeren. Er was echter geen doorkomen aan. Geen nood een parkeerplaats was snel gevonden door RR. Net voor het stadhuis kwamen we Martijn al tegen. Binnen was het een weerzien met de overige webloggers, Aad, Gert, Raymond met zijn Patricia, Angeline en Marjon. Na het omkleden en wat eten was het tijd voor de bloggersfoto.De bloggers voor de start van de Carrier 20 van Alphen.


De Hartloppendewebloggers

Na het foto, werd het de hoogste tijd om naar het startvak te lopen. John en Aad hadden inmiddels besloten om geen gebruik te maken van het wedstrijdvak en zich bij ons te voegen in het startvak voor recreatielopers. Samen lopen is immers toch gezelliger.We zouden gezamelijk vertrekken op een tempo van 05.45/km. De eerste kilometers gingen allemaal veel te snel. Denk dat het richting de 05.35/km was. Het ging goed en het tempo was goed vol te houden.


Het zal rond de 12,5 kilometer geweest zijn dat Frank aangaf dat hij wat sneller wilde gaan lopen. Ik keek nog even om en zag dat John en Patricia samen lopen. Even daarvoor liepen Aad en  Gert gebroedelijk naast elkaar. We verhoogde onze snelheid, met de wind in de rug ging het echt lekker. Het zal ongeveer even na het 15 kilometerpunt zijn geweest dat ik Frank moest laten gaan. De kilometertijd liep naar de 4.35 en dat was mij even te snel. Zaterdag staat immers de 32 km van Kampen op het programma. Ik liep rustig verder rond de 05.00/km. Het voordeel was wel dat ik nog even wat foto's kon maken van de duo's Gert en Aad en even later van John en Patricia die mij tegemoet kwamen lopen via de andere rijbaan. Uiteindelijk liep ik de 20 kilometer in 1.47.53. Wat 05.20/km inhield. Een dikke verbetering van mijn PR uit 2007 met ruim 16 minuten.
Na even gewacht te hebben op de andere bij de finisch en wat foto's te hebben gemaakt, zijn we snel naar binnen gegaan. In het Stadhuis nog even wat nagepraat. Er bleken weer diverse PR's te zijn gesneuveld.  Na afscheid te hebben genomen van een aantal mensen welke niet bij de afterparty van RR konden zijn, vertrokken wij naar het huis van RR voor de afterparty. Hier was ook de gelegenheid om te douchen. Het was een prettige voortzetting van een mooie dag. Running Ronald en natuurlijk Miranda bedankt voor de gastvrijheid. Frank bedankt voor de lekkere hapjes. Overige webloggers bedankt voor de gezellige dag en gefeliciteerd met de door jullie behaalde resultaat. Graag tot een volgende keer.

16 opmerkingen:

 1. Hoppa!!! Das pas een PR. Gefeliciteerd man!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan hoor... was natuurlijk ook superweer. Wellicht volgende keer nog iets sneller als er iets minder wind staat. Gr uit Alphen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Niet verkeerd zo'n verbetering van je tijd!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat soort verbeteringen schieten tenminste op, volgende keer er weer 16 minuten eraf? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Whow .. dat is nog eens een mooie verbetering van je tijd. Wat zijn ze toch mooi hè die harTlopershirts.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wederom een mooi PR gelopen Gerard. Wat had het geworden als we je in het begin niet afgeremd hadden? Je gaat lekker.
  Was weer gezellig. Succes zondag.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Je gaat lekker Gerard.Mooi PR,succes in Kampen zaterdag!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Goed gelopen Gerard (alweer!) Als je ook een foto van Gert en mij hebt gemaakt, dan hou ik die zeker nog tegoed? ;-)
  Jij gaat echt lekker man. Rotterdam gaat volgens mij zo geen probleem voor je worden. Ga je weer zien!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een verschil met die foto van drie jaar geleden Gerard! Prachtijd gelopen trouwens! Leuk je weer gezien en gesproken te hebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat is nog eens een mooie PR lopen met er ruim 16 minuten ervan af te rennen. Het is elk jaar een feest in Alphen, zeker met zulk weer, gezelligheid en super tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wow, dat zijn de echte verbeteringen. Vele kilo`s lichter en 16(!!) minuten sneller. Hartstikke goed zeg. Dat beloofd wat voor R`dam

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gefeliciteerd en wat een verbetering van je PR, super.
  En wederom een gezellie dagje met de bloggers.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Mooie verbetering van je PR, maar ja met 13kg minder en een veel betere conditie ook niet geheel onverwachts! Was weer een mooie bloggersdag en alvast ook succes in Kampen, wordt alweer een PR en daarna Rotterdam alweer!
  groet, Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuke wedstrijden altijd zo met de webloggers. Een mooi PR gelopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. strak gelopen hoor Gerard, dat ziet er goed uit voor rotterdam. van harte met je p,r,

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Het was een leuke dag zondag! Zaterdag doen we het nog ff dunnetjes over bij Kees! Tot dan enneh.. gefeliciteerd met je PR!!

  BeantwoordenVerwijderen