zondag 30 mei 2010

Sportweek 21 Eindelijk op de weg terug?????

Maandagochtend 2e pinksterdag zat ik nog in Ermelo. Ik moest ondanks het mooie weer toch naar huis. Er stonden drie nachtdiensten op het programma. Terwijl de Roparunners inmiddels al weer in Nederland waren en de lopers van de hardloop 4 daagse aan hun laatste etappe begonnen, besloot ik op de mountainbike naar huis te rijden. Een ritje Ermelo-Purmerend wel te verstaan. Een rit van ongeveer 85 kilometer. Deze moest wel op de mountainbike worden afgelegd. Mijn racefiets stond in Purmerend.Het werd een zware rit. De dikke banden en de wind, die behoorlijk was komen opsteken zorgde ervoor dat het een zware rit werd. De wind stond echt flink tegen. De route; Ermelo-Putten-Nijkerk-Bunschoten-
Baarn-Laren-Bussum-Naarden-Muiden-Diemerpark-Amsterdam Noord-Purmerend.

In Bussum werd een korte stop gehouden voor het vullen van de bidons en het eten van een broodje.
Het leukste stuk vond ik toch wel het Diemerpark. Had hier nog gewerkt toen het de grootste gifbelt van Europa was. Nu is het een mooi park wat tussen Diemen en IJburg ligt.

Ik totaal ben ik 3.54 uur onderweg geweest. Hier gaat ongeveer 15 minuten van af  voor de tussenstop in Bussum. Ik heb in totaal 84,65 kilometer gefietst.

Dinsdagmiddag na een paar uurtjes te hebben geslapen even 30 minuten gelopen. Totaal 5.33 kilometer.

Donderdagmiddag na mijn laatste nachtdienst wederom even 33 minuten gelopen. Totaal 5,69 kilometer.

Vrijdagochtend weer even op mijn Stevens Racefiets gereden. Even 1.35 uur fietsen in het winderige Noord Holland. Het werd uiteindelijk een ritje van 41,3 kilometer met een gemiddelde van 26 km/u.
Zondagochtend 30 mei. Het regende een beetje en de weervoorspellingen waren niet best vandaag. Ik had echter zin op te lopen. Lekker even kijken hoe het zou gaan. De laatste weken stelde de trainingen niet veel voor. Ik had bewust geen wedstrijd opgezocht voor vandaag. Ik wilde mijn eigen tempo en afstand te kunnen bepalen.  Lekker in korte broek, even na 11 uur op pad gegaan. Na een rustig begin kon ik het tempo lekker volhouden. Het ging lekker. De regen deerde mij niet. Na een uurtje was ik weer thuis. Ik had in totaal 11,16 kilometer gelopen. Gemiddeld kilometertijd van 05.22 uur. Zou ik nu eindelijk eens van die vervelende blessures afzijn. Morgenmiddag maar even kijken of er een herstelloopje van 30 minuten haalbaar is. Sluit nu in ieder geval met een goed gevoel deze week af.

In totaal vijf keer op pad geweest voor een training. Bijna 126 kilometer op de fiets en 21.18 kilometer hardlopend. Hoop dat ik nu de stijgende lijn te pakken heb.

11 opmerkingen:

 1. Zou mooi zijn, heeft inmiddels ook lang genoeg geduurd.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Behoorlijk wat af wezen fietsen en met de wind toch pittig.
  En hopelijk snel geheel pijn vrij rennen!.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het toch maar mooi weer de goeie kant op!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo te lezen gaat dat inderdaad weer de goede kant op. Nu lekker doorbouwen en volgend jaar gewoon de RopaRun. Vraag vast vrij in het weekeinde van Pinksteren.Als de RopaRun niet kan, ga je toch gewoon ook naar de H4D in Apeldoorn. Genoeg te doen dat weekeinde. Hou alles heel hè!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Van stilzitten is in ieder geval niet veel terecht gekomen ;-)
  Je hebt weer genoeg sportieve kilometers afgelegd. Als je maar weer snel pijnvrij kunt lopen om de trainingen naar A'dam aan te vangen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Zo langzaam aan toch weer de draad oppakken, hopelijk idd blessurevrij, dan gaat dat zeker ook weer wat makkelijker!
  Mooi stukkie gefietst trouwens

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn dat je de week besluit met een goed gevoel! Ben benieuwd hoe het nu met je gaat.

  85km fietsen met dikke banden én tegenwind is nog best een eind trouwens!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. lijkt me idd pittig op de fiets zo met windje tegen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Met hoofdletters een dikke YES als je weer de road to Rotterdam op kan pakken.
  Pffffff. dat fietsen lijkt me erg pittig.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De veluwe is prachtig fietsen en voorbij Naarden is het ook wel leuk maar die polder met de wind tegen is geen pretje.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hallo Gerard,
  Ik lees voor het eerst je weblog. Ik vind het leuk te zien dat jij net als ik lopen en fietsen combineert. Je sport heel wat af. Leuke route, Ermelo-Purmerend. Er gaan dagen voorbij dat ik daar niet kom...Lijkt me prachtig. Net terug van een loopblessure: persoonlijk zou ik gewoon herstellen door rust na een loopje of door lekker een stukje te fietsen. Een half uur hardlopen is weer een belasting onder bepaalde omstandigheden.
  Blijf heel en blijf genieten!

  BeantwoordenVerwijderen