vrijdag 2 juli 2010

Grand Depart Toertocht 2010

Donderdag 1 juli 2010 was het zover de Grand Depart Toertocht 2010. Samen met Ingrid, Martine en Pepijn zou ik vandaag deze toertocht over 120 kilometer gaan rijden.

Ik was al heel vroeg uit Purmerend vertrokken om de files te vermijden. Zo doende kon ik ook lekker voor de Kuip parkeren. Later werd deze parkeerplaats afgesloten. Na wat twitter verkeer over en weer Martine, Ingrid en Pepijn gevonden. 
Denk dat het rond 09.45 uur was toen we eindelijk op pad gingen. Om het Stadion heen gereden om nog even wat in de auto van Pepijn te dumpen om vervolgens te starten. Door om het stadion heen te rijden vermeden we de grote groep die voor het startdoek in de wachtrij stonden. Deze mochten in kleine groepjes vertrekken.

Het was opletten op de smalle fietspaden en de vele drempels en stoepjes. Sommige denken nu eenmaal dat ze prof zijn en iedereen links en rechts kun passeren en daarbij geen rekening houden met de overige verkeersdeelnemers. Met alle risico's van dien. Dat er risico's waren bleek onderweg wel. Diverse Ambulances langs de weg zien staan.  Gelukkig bleef ons groepje dit bespaard. Al scheelde het een keertje bar weinig toen Ingrid door een malloot bijna van haar fiets werd gereden. Al met al is het een hele mooie dag geweest met de Amsterdammer Pepijn en de twee Rotterdamse meiden. Ik heb er van genoten. De omgeving was zeker mooi om te fietsen, buiten de kilometers in Rotterdam zelf dan, maar zeker de moeite waard. De organisatie was niet best en liet nogal wat te wensen over. Maar dat mocht de pret niet drukken. Na de nodige files onderweg was ik rond 18.00 uur weer in Purmerend.


Hoop binnenkort ook nog even een update te schrijven over de maand Juni. Ik heb toen redelijk wat trainingsuren kunnen maken. De fietskilometers kwamen uit op 381. De loopkilometers moet ik nog even nakijken. Door een defect aan mijn Garmin, ben ik deze nu al 3 weken kwijt.


7 opmerkingen:

 1. Met 120 km een leuke basis gelegd voor nog meer fietskilometers in juli.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk eens aan en leuk zo gezamelijk met Martine en Infrid.
  Best wel een lange afstand!.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi Gerard en genoten onderweg.En ja malloten zijn er altijd,maar het is goed gegaan!Op naar nog meer mooie trainings kilometers.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. gezellig zeg met z'n alleen een rondje Hoekse Waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een lange afstand en zeker mooi omgeving om te fietsen.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Mooie fietstocht en toch ook een unieke gebeurtenis. Mooie afstand ook, 120km

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om met de twee Ultra runners op de fiets een toertocht gemaakt te hebben. Mij lukt zo'n afstand nog niet hoor.

  BeantwoordenVerwijderen