zondag 15 augustus 2010

Duurloopjes en Runnersworldloop Apeldoorn

De afgelopen week op dinsdag in de ochtend begonnen met een duurloop. Lekker lopen over de heide en door de bossen in de omgeving van Ermelo. Ik ging op pad voor minimaal anderhalf uur. Het voordeel van lopen in deze omgeving is dat het nergens vlak is en route over verschillende soorten ondergrond loopt. Dus bospaadjes, asfalt maar ook mul zand. Het schijnt dat je daar sterker van wordt. Het lopen ging lekker ondanks een temperatuur van meer dan 20 graden. Na 1.40 uur was in weer terug op de Camping. Totaal 16,41 kilometer gelopen.  Gemiddelde kilometertijd was 6.07.

Donderdag in de ochtend wederom op pad geweest voor een duurloop. Grotendeels het parcours van de dinsdag aangehouden. Wilde een iets grotere ronde dan dinsdag maken. Onderweg merkte in dat het niet zo lekker liep als afgelopen dinsdag. Dus de route ingekort. Uiteindelijk 13,81 kilometer gelopen in bijna 1.25 uur. 's Middag merkte ik al waarom het niet zo lekker ging vandaag. Kreeg het koud en kreeg koorts. De linker schouder welke in de laatste dagen iets voelde speelde op. Weer een ontsteking.

Runnersworldloop Apeldoorn
Zaterdagavond om 19.00 uur stond de Runnersworldloop op het programma. Ik had me halverwege vorige maand al ingeschreven voor deze 10 kilometerloop. Alleen is maar alleen, dus benaderde ik vorige week zondag Aad. Na even nagedacht te hebben was deze wel te vinden voor een 10 kilometerloopje. Sinds de 20 van Alphen hadden wij immers al niet meer samen gelopen.


Even dreigde de 10 kilometerloop nog in het water te vallen. Vrijdag zat ik nog met koorts en Aad met een pijnlijke schouder. Aad gaf vrijdagmiddag al aan dat hij het zou gaan proberen. Ik wilde nog even de kat uit de boom kijken. Gelukkig ging het zaterdag de goede kant op en kon er gestart worden.

Op tijd vertrokken van de camping richting Apeldoorn. Rond 17.30 uur waren mijn vrouwtje en ik dan ook aanwezig op Sportpark Matenveld in Apeldoorn. De start was bij honk- en softbalvereniging WSB. Net nadat ik mijn startnummer had opgehaald kwam Aad aanrijden. Samen even lekker ingelopen. Hierbij merkte wij al dat het behoorlijk warm was. Rustig starten dus.Rond 19.00 uur gingen wij op pad voor onze 10 kilometer. Lekker gestart vanuit de laatste positie. Wij hadden besloten om rustig te vertrekken en dan naar een paar kilometer kijken of er nog een versnelling in zou zitten. De 10 kilometer bleek te bestaan uit 1 kleine en 2 grote rondjes. Na het eerste rondje bleek al dat het geen snel parcours was. Veel (haakse)bochten in het parcours. De eerste 4 kilometers verliepen vrij constant, rond de  05.25 per kilometer. Het zal ongeveer na kilometer 4 zijn geweest dat Aad aangaf dat hij zou afbuigen naar de finisch. De pijn in zijn schouder werd steeds erger. Na nog even samen te hebben gelopen nam ik afscheid van Aad en ging ik verder. De volgende kilometers bleek wel dat de meeste te hard van start waren gegaan. Op de laatste kilometers kon ik nog heel wat lopers inhalen om uiteindelijk de finisch te passeren in 51.34. Bij het aflezen van mijn Garmin bleek dat het parcours maar 9,71 kilometer lang was.
Na afloop bleek dat ik toch dieper was gegaan dat gedacht. Het zal wel de koorts van de afgelopen dagen en de hitte zijn geweest. Meer zat er vandaag gewoon niet in. Al met al toch een loopje dat ik niet had willen missen. Niet zo massaal opgezet, laag inschrijfgeld (5,00) en na afloop een paar loopsokken als belonning.
 Na samen met Aad en het vrouwtje nog wat gedronken te hebben in de kantine was het weer de hoogste tijd om naar de camping te vertrekken.

9 opmerkingen:

 1. Stiekum deed je het dus voor dat paar loopsokken......hihi

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Na koorts is het zaak om niet te snel weer aan de bak te gaan.
  Wel zo leuk om weer eens samen gelopen te hebben én ook nog een paar sokken in de wacht gesleept te hebben ;-)
  Zie je in Laren. Lopen wij ook weer eens samen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk loopje dus so samen met Aad (met wie het nu helaas weer even wat minder goed gaat)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kijk uit met koorts! Ik heb altijd als stelregel, eerst weer twee dagen koortsvrij en dan pas lopen. Ik mag morgen dus weer aan de bak!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk jullie loopje... vreemd moet dat voor je zijn als je nu weet dat Aad is opgenomen in het zkh

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gerard, volledig eens met Maurieske, twee dagen koortsvrij en dan rustig terug beginnen, koorts is iets om voorzichtig mee om te springen!!!En geniet van je sokken :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Kijk eens aan gezelligheid troef en leuk zo samen meet Aad.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. je bent weer lekker bezig gerard, de 29e weer lekker in laren aan de bak

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gerard, ondertussen ben je waarschijnlijk al weer stevig bezig?

  BeantwoordenVerwijderen