maandag 14 februari 2011

34e Goet uit Schoorl

Zondagochtend redelijk op tijd vertrokken vanuit Purmerend naar Alkmaar. In Alkmaar de auto geparkeerd bij In Holland om vervolgens de pendelbus  naar Schoorl te nemen. Al gauw kwam ik Rinus tegen in de Blinkerd. Na even te hebben gekletst werd het tijd om naar de naastgelegen tent te verhuizen. Na een telefoontje was John en de andere webloggers snel gevonden. Nadat de groepsfoto was gemaakt werd het al weer tijd om de tas in te leveren en te vertrekken richting het startvak.


Daar stond ik dan even voor 11.00 uur in het startvak. Ik was best nerveus. Hoe zouden de benen zich houden na de snelle marathon van afgelopen Zondag? Zou ik vandaag de rekening gepresenteerd krijgen van de snelle marathon? Zou ik de 30 wel volmaken of moest ik mijn plannen aanpassen en voor de 21 kilometer gaan. Ik had na de marathon nog wel een aantal kilometers gelopen en ik moest zeggen het ging niet verkeerd.

Jan

Gelukkig zou ik vandaag niet alleen lopen. John en Esther zouden mij vergezellen op de 30 kilometer. Nadat het startschot was gevallen duurde het best nog wel even voordat we eindelijk de start passeerde. De planning van 6" de kilometer werd al snel bijgesteld. In plaats van een rustige duurloop werd het een Z1 en Z2 training volgens John.  Geen idee wat dat inhield. Daar was ik echter al snel achter.  Er moest echt een tandje erbij. De kilometers vlogen voorbij. Het ging best aardig. Het kostte echter meer moeite, dan vorige week om deze snelheid vast te houden. Het was afgelopen week best druk geweest. Door de trainingen en de drukke werkzaamheden en soms een korte nachtrust was ik toch enigszins vermoeid aan de start verschenen.  Ik hoefde gelukkig niet te lossen. Rond de 22 kilometer had ik het even moeilijk.  Ik moest even flink doorbijten om bij te blijven. Na even een moeilijk moment te hebben gehad kon ik de draad weer snel oppakken. Tot het moment dat Esther ging versnellen Opnieuw moest ik flink doorbijten om bij te blijven. Ik was dan ook blij dat het laatste stuk flink na beneden ging.  De laatste kilometer nog even doorbijten voordat eindelijk de finish in zicht kwam. Uiteindelijk werd de 30 kilometer gelopen in 2.45.40. Iets langzamer dan vorig jaar toen ik 2.44.51 op de klok had staan.


Na de finish werd er snel afscheid genomen. Ik moest nog even langs huis om wat spullen op te halen en  vervolgens door naar Ermelo. Terug kijkend op afgelopen week ben ik best tevreden maar ook trots. Ik heb toch "even" een marathon gelopen in een hele mooie tijd. Ook heb ik afgelopen week door kunnen trainen. Hierdoor kwam het totaal aantal kilometers deze week op 61 en dat na een marathon. Er zit duidelijk een vooruitgang in. Kijken hoe dat de komende weken gaat. Blijft de 60 van Texel nog een reeele optie of wordt dat een brug te ver.

Iedereen in Schoorl bedankt. Het was weer leuk om jullie allemaal te zien. Helaas geen after party. John en Esther bedankt voor de gezellige kilometers. Ik zie jullie weer in Alphen.

14 opmerkingen:

 1. een minuutje onder je tijd van vorig jaar... Maar ook nog een PR vorige week. Niks te klagen toch?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Natuurlijk blijft Texel een reƫle optie. Je hebt bewezen dat die 42,2 van vorige week goed verteerd zijn en dat je goed op koers ligt.
  Ik heb er weinig van gemerkt dat je het ff moeilijk had. Er werd weer genoeg gekletst onderweg, soms met verbazende blikken van de lopers die wij passeerden tot gevolg :-)
  Het was in ieder geval gezellig met z'n 3-en en die Z1-2 hebben we netjes gehaald.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Petje af Gerard na je snelle marathon van vorige week loop je zo weer 30 km ... super !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Na je PR op de marathon vorige week, nu toch weer gewoon een 30km gelopen in een bijna PR-tijd, en dat ogenschijnlijk vrij makkelijk; man, je bent gewoon goed op weg; Texel kan jij aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik sluit me bij de rest aan! Super gelopen, zeker na een PR op de marathon vorige week!
  Tja en lopen is vaak werken, want als je benen stil staan kom je niet vooruit ;-))

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat ik jullie nog net zag bij die startvakken in de drukte. Mooi gelopen!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat moeten ik nog zeggen?? Zie mijn voorgangers .....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. je helaas niet gezien.

  Goed gelopen in een week na een marathon. En goed hersteld onderweg.
  Met 61 km in een week na de marathon, zou Texel haalbaar moeten zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hi Gerard, dank je wel voor de gezellige dag in Schoorl. We hebben met z'n drieen echt goed gelopen. Dat zijn de betere trainingen. Tot gauw tijdens een volgende run en in ieder geval tijdens de Zestig van Texel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Mooi loopje er van gemaakt Gerard.Mooi op schema voor een mooie 60 van Texel!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk je even gesproken te hebben al was het uitermate kort. Zag jullie nog wel snel de hoek omgaan voor de laatste 300 meter en hadden de vaart er aardig in. En je tijd is toch gewoon mooi, met een marathon in de benen een week geleden is er geen verantwoording schuldig toch.Texel gaat je halen met die Broeder naast je.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super gelopen en leuk om je weer even gezien te hebben. Veel plezier in Alphen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed gedaan hoor... ff 30 km lopen een week na een marathon is heel knap. Dat doen er maar weinig. Dus Texel moet je voorgaan. Je gaat goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Netjes gedaan hoor, en dat na Apeldoorn! Goed bezig.

  BeantwoordenVerwijderen