donderdag 24 maart 2011

Ultra Training 50 kilometer

Woensdag had ik een duurloop in de planning staan. Ik wilde in ieder geval een kilometer of 35 lopen, liefst meer. Diep in mijn hart wilde ik zelfs 50 kilometer lopen. Maar ja 50 kilometer lopen is heeeel ver en zeker in je eentje. Het beloofde in ieder geval mooi weer te worden. Toen ik echter woensdagochtend uit het raam kreeg was het mistig. Geen zon te zien. Dus eerst maar even een bakkie koffie, hond uitlaten en eten.

Dijk van Monnickendam naar Marken


Daarna nog maar even een potje koffie gezet. Gelukkig brak bij het tweede bakkie de zon door en kon ik op pad. De zon scheen lekker en voelde ook warm aan. Echter tijdens het lopen merkte ik toch dat de zon het niet overal had gewonnen van de mist. Zo liep ik op de dijk van Kwadijk richting Edam in de mist. Het voelde gelijk iets frisser aan. Toch ging het lopen goed en bleef de hartslag laag. Niet veel later kwam de zon alsnog te voorschijn. Na Edam werd er koers gezet naar Monnickendam om daarna via Uitdam, Durgerdam, naar Amsterdam Noord te lopen. Ter hoogte van Amsterdam Noord stond de teller al op 30 kilometer. 

Uitdam
Net voor Amsterdam Noord werd er rechtsaf geslagen om via het landelijk gebied weer in de richting van Purmerend te lopen. 

Fietspad net voor AmsterdamNa het oversteken van de N247 werd er koers gezet richting Ilpendam. Via het centrum van Ilpendam werd er gekozen voor de iets langere route langs de Purmer Ringvaart richting Purmer Noord. De teller stond inmiddels al op 42 kilometer. Hier had ik even een moeilijk moment en wilde ik eigenlijk gaan wandelen. Mijn voeten deden zeer. Maar op karakter, kon ik blijven lopen. Purmer Noord kwam langzaam dichterbij. Dus ook mijn woning. De weg naar mijn huis was te kort om de 50 kilometer vol te maken. Dus werd er ondanks de vermoeidheid nog  een klein lusje aan toegevoegd om de 50 kilometer vol te maken. En zo stond ik na 5.14.35 weer voor mijn voordeur. Moe maar toch wel voldaan. Ik had toch maar even 50 kilometer solo afgelegd. Het enigste minpuntje was mijn hartslagmeter welke wat kuren vertoonde op het laatste stuk wat betreft de hartslagwaarde.Donderdagmiddag werd er nog even een herstelloopje gelopen van 6 kilometer in 38.29. Dit bracht mijn maandtotaal op 281 kilometer.


12 opmerkingen:

 1. Lekker bezig man, respect van deze "roestige grijze oude man"!
  Dit moet je ook wel zelfvertrouwen geven; betekent namelijk dat je goed op schema zit voor je grote doel, Texel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zo meneer de Ultralopert! Wat een end!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. WOW! Potverdrie wat een eind. Netjes gedaan Gerard.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo, heb je het maandtotaal ff flink opgekrikt. Respect om in je uppie zo'n lange duurloop af te werken. Mooi tempo en hartslag.
  Die problemen met de hartslagband had ik tijdens de AKRM ook. Met hulp van RR lijken ze opgelost te zijn.
  De marathon heeft zo geen geheimen meer voor je.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Netjes gelopen Gerard,mooi op schema voor de 60 van Texel!Dit loopje moet vertrouwen geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Knap hoor Gerard om alleen 50 km te gaan rennen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Zo.. dat is in één keer een dikke vette PR in kilometers... gefeliciteerd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind het giga netjes en wat een maand totaal. Nu toch zeker even in de rustmodus!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Knap 0m alleen 50 km te lopen. Je bent goed bezig.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen