zondag 13 maart 2011

32 van Kampen

Zaterdag 12 maart 2011 stond ik dan eindelijk aan de start van de 32 van Kampen. Vorig jaar moest ik op het laatste moment de 32 van Kampen laten schieten door ziekte. Op tijd vertrokken vanuit Ermelo om rond 09.45 te arriveren in Kampen. Als gauw een parkeerplaats gevonden nabij het clubhuis van AV Isala '96. Startnummer opgehaald en vervolgens even rond gekeken op het terrein van Isala. Al gauw kwam de ene na de andere weblogger aanlopen. Het zal rond 10.00 uur zijn geweest dat John belde, paniek. Door omstandigheden moesten zij nog 75 kilometer rijden. Of ik de startnummers van Petra en John al wilde ophalen.

 Rond 10.30 uur waren ze eindelijk gearriveerd. gelukkig was er nog een parkeerplaats vrij vlak bij het clubhuis. Ze hadden nog minder dan 15 minuten om zich voor te bereiden. Zelf de laatste spullen in orde gemaakt en samen met Kees achter in het startvak plaatsgenomen. Even laten kwam Petra ook aanlopen. Alleen John was nergens te bekennen. Niet veel later was de start. John nog steeds niet gezien. Zou hij lekker het clubhuis zijn ingelopen op daar op ons te wachten tot we terug waren? Geen idee. Na 4 kilometer lopen kwam het antwoord, daar was hij eindelijk. Toen hij terug kwam van de wc was de 32 kilometergroep al vertrokken en moest hij beginnen aan een enorme inhaalrace. En dat terwijl hij rustig op hartslag wilde lopen. In het bos gekomen gaf John aan dat hij rustiger aan ging doen om binnen zijn hartslagzone te lopen. Niet veel later sloot ik weer aan bij Kees en Petra.


De kilometers vlogen voorbij. We zaten nog steeds op het vooraf afgesproken 11 km/u door uitstekend kopwerk van Kees. Vanaf kilometer 21 werd het wat zwaarder. De wind langs de vossemeerdijk was pittig. Ik nestelde me naast Kees op kop om Petra uit de wind te houden. Ondanks de pittige wind ging het goed. Kon het tempo  zonder problemen vasthouden. Na 27 kilometer was het zo ver. Zoals vooraf afgesproken ging Kees er na 27 kilometer vol gas vandoor  voor de resterende 5 kilometer. Al snel verdween Kees uit het zicht en gingen Petra en ik verder.

Nog een klein stukje langs de dijk met wind tegen om vervolgens linksaf te slaan richting Kampen. We konden het tempo goed vasthouden en zelfs nog versnellen. Op het laatste stukje toen we linksaf de baan op moesten versnelde ik nog even om in 2.54.03 over de streep te komen. Niet veel later kwam Petra in 2.54.10 over de streep. Een toptijd mede door het schitterende tempowerk van Kees.

John stond bij aankomst met een brede grijns in de zon op ons te wachten. Hij had zoals ik onderweg al had verwacht gekozen voor de 21 kilometer. Een verstandig besluit als je niet lekker in je vel zit.

Na afloop was het nog even gezellig in de kantine met Kees, Ilonka, Rik, John en Petra.
Ilonka werd ook nog even 2e bij de dames op de 32 kilometer.

Terug kijkend op deze 32 van kampen kan ik tevreden zijn. Ondanks de gelopen snelheid bleef de hartslag rond de 147. 

Zondag nog even een herstelloopje gelopen van iets meer dan 8 kilometer. Hierdoor kwam het week totaal op 75 kilometer.


17 opmerkingen:

  1. Gerard, mijn held. Alweer goed haaswerk voor me gedaan. Straks krijg ik nog een rekening van je..... Het was super om achter je te schuilen, minder was constant die telefoon van je te horen! Ik kan Eye of the tiger niet meer horen...haha. Wat een gave dag, mooie tijd gelopen dankzij jou en Kees. Dank je wel! XX

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goede race Gerard, was weer leuk om je te ontmoeten in Kampen

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie tijd op 32 kilometer.... je gaat goed opweg naar Texel.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi gelopen Gerard,nog steeds op koers voor Texel!Leuk om je weer even te spreken.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Gefeliciteerd , mooie snelle tijd en weer veel bloggers gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lekker gelopen Gerard en zeker met Peet erbij is het erg gezellig.Ach en John probeert er een beetje de kantjes vanaf te lopen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Netjes gelopen en weer 32 probleemloze kilometers voor een nieuw PR in Rotterdam. Alleen niet netjes dat je als haas Petra niet voor hebt laten gaan, of in ieder geval samen over de finish bent gekomen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Je wordt een echte diesel met al die mooie lange afstanden.

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ben jij lekker op weg naar Texel zeg! Mooi strak gelopen en er een gezellige loop/dag van gemaakt! Super!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Knap gelopen man! Laat Rotjeknor en Tessel maar komen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Erg mooie prestatie Gerard, gemiddeld 11km/uur op die afstand is niet mis, sterk bezig man !

    BeantwoordenVerwijderen
  12. goed bezig broer ! Ik heb genoten van je verslag ! je wordt alleen maar beter en vooral sneller ! Klasse !

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Je bent goed bezig. Lekker op weg naar Texel.

    Groet Mo

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooi gelopen hoor! En van die John de Boer kun je ook van alles verwachten....

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Mooi gelopen en Petra lekker uit de wind gehouden. En een mooie tijd

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Heb je weer mooi geflikt man, een mooie race gelopen en Petra naar een mooie tijd gehasd.
    Goed bezig!

    BeantwoordenVerwijderen
  17. goed bezig Gerard!! blijft een mooie loop daar in de achtertuin van Kees! Op naar Rotjeknor!!

    BeantwoordenVerwijderen