zondag 5 juni 2011

Waterland Halve Marathon

Redelijk op tijd opgestaan om vanaf Ermelo naar Monnickendam te reizen voor de Waterland Halve Marathon. Onderweg naar Monnickendam regende het al flink. Ik hoopte dat het in Monnickendam droog zou zijn. Helaas, regende het daar ook flink en stond er ook nog eens een flinke wind.


Voor de start nog even met Rinus gesproken. Hij was op de motor naar Monnickendam gekomen. Niet echt weer voor een ritje op de motor volgens mij. Rond 10.30 uur was het zo ver, de start. Ik stond redelijk achteraan in het startvak. Geen beste keus bleek al snel. Direct na de start liep de boel al vast en was het bijna wandelen de echte bocht om. Niet veel later moesten we even wandelen om het terrein via een klein loophek te verlaten. Een paar honderd meter verder nog even door een fietssluis en een trapje op voor we eindelijk konden beginnen. Het verbaasde me dan ook niet dat de eerste kilometer ook gelijk de traagste kilometer was. Het was niet anders. Vooral op de heenweg langs de dijk richting Marken hadden we last van de wind en de regen die vanaf de zijkant en later van voren kwam. Gelukkig werd het later wel droog. Zeiknat waren we echter wel. Na twee kilometer kwam ik even bij een groepje te lopen. Het ging me net even te langzaam. Dus alleen verder langs de dijk. Rond de 9 kilometer kreeg ik het even lastig. Gelukkig ging het weer beter na een gelletje. Nadat ik het keerpunt was gepasseerd kon ik nog wat versnellen en het tempo redelijk rond de 4.30 houden. De beoogde eindtijd, net onder de 1.40, zat er volgens mij nog steeds in. Deze hoop werd echter flink de grond ingeboord op de laatste 3 kilometer. Een kilometer lukte het nog om ondanks de harde tegenwind om een 4.33 te lopen, daarna was de kracht er echt uit en was het nog vechten om een 4.56 en een 4.53 op de teller te zetten. Gellukig was daarna de baan en de eindstreep daar. Uiteindelijk werd het 1.41.18. Niet een beoogde tijd van onder de 1.40, maar gezien de harde wind toch een mooie tijd. Het werd uiteindelijk toch een PR.


14 opmerkingen:

 1. Mooi verslag van de belevenis. Met dat weer op de dijk, dan ben je een bikkel. :) Jullie zijn toch tot de vuurtoren gerend? Was daar een 360 graden keerpunt?
  Gefeliciteerd met je PR!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lekker gelopen hoor en een mooie tijd. Ja de wind speelde de lopers erg parten

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De regen zorgt in ieder geval nog voor wat verkoeling. Schitterend PR gelopen onder deze omstandigheden. Je hebt waarschijnlijk in de eerste kilometer de meeste tijd verloren, maar tegelijkertijd wel voorkomen te hard weg te gaan.
  Gefeliciteerd met je knappe tijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou en of wat een wind vandaag. Maar alweer een PR... gefeliciteerd !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dus jij dacht dat het droog was in WATERland ? ? Mooie tijd hoor ; goed gedaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. mooi hoor... met wat betere omstandigheden gaat het je lukken onder de 1.40

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het was geen gemakkelijke halve en een prima tijd gezien de start en omstandigheden.
  Kort gesproken en een volgende keer tijd voor een drankje.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Toch al weer een PR; mooie tijd neergezet, ondanks de obstakels in de 1ekm en de regen en de harde wind.
  Wat is hetNederlandse weer toch veranderlijk he.
  Onder de 1:40 wordt nu erg realistisch de volgende keer

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gerard, zo te lezen ben je lekker bezig.
  Succes met je volgende doelen.

  M.vr.gr.
  Andre

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Met enig gevoel voor understatement: "het werd uiteindelijk toch een PR"! Alsof het heel normaal is... Lekker in vorm zou ik zeggen, hopelijk geniet je ook het gelopen PR!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Toch mooie tijd gelopen Gerard!!!! Die regen was natuurlijk niet echt een hulp, mooi gedaan !!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je hebt goed tijd neergezet.

  Groet Mo

  BeantwoordenVerwijderen