zondag 20 december 2009

Linschotenloop 2009

De Linschotenloop van zondag 19 december 2009 zal de boeken ingaan als een koude Linschotenloop.
Bij aankomst was het -9 graden. De afgelopen dagen werd er zelfs gevreesd dat de Linschotenloop niet door zou gaan. Maar gelukkig had de organisatie bergen werk verzet en was het parcours sneeuwvrij.
Ik stond vanmorgen al vroeg naast mijn bed. Leonie zou met de bus naar mij toe komen en Patrcia zou ik onderweg bij een tankstation langs de A8 oppikken. Helaas kon Patricia niet lopen. Zij ging vandaag mee als supporter.

Toen wij rond 11.45 uur arriveerde was met nog druk bezig om de laatste hand te leggen aan de startlokatie. Buiten was het -9, dus snel naar binnen. Binnen waren al diverse weblogers aanwezig. De andere zouden daarna één voor één binnenlopen. Wat een groep is het ondertussen al geworden.

Om 13.15 uur werd de laatste voorbereidingen getroffen. Gezicht insmeren met Vaseline, muts op, handschoenen aan en als laatste (dank voor de tip Keesdeloper) de bril. Dit ter bescherming van de ogen.

Om 13.30 uur was dan eindelijk het startschot. De bedoeling was om samen met Leonie en John voor een tijd onder de 1.45 te gaan. Bij de start voegde Broeder Richard en Frank zich nog bij ons.
Toen deze afspraak was gemaakt voor deze tijd was mijn PR 1.49.41. Deze werd vorige week echter met ruim 6 minuten verbeterd. Mijn doel was om ieder geval onder de afgesproken 1.45 uur te blijven en dan maar zien waar we uitkomen. Wist ook niet wat er mogelijk was na Spijkenisse. Had alleen afgelopen woensdag nog 9 kilometer gelopen.
Het beging was moeilijk, smal en druk. Had moeite om bij het haasje te blijven. Deze kleinde donder vloog overal langs. De eerste kilometers gingen best redelijk. Voelde mijn benen wel maar het was goed te doen. Op de smalle weggetjes was het op een gegeven moment best lastig om bij te blijven. Na een paar keer een gaatje te hebben gedicht gaf ik het op. Het kostte te veel om bij te blijven. Het ging me gewoon even te hard. Op zich niet erg. Vorig week voor het eerst met een gemiddelde van iets meer dan 12 km/uur gelopen. Langzaam werd het gaatje steeds groter. Probeerde weer in mijn ritme te komen. Had even een moeilijk moment tussen de 9 en 10 kilometer. Kon ook niet aanpikken bij John die mij daar voorbij kwam. Deze was iets rustiger van start gegaan.
Na kilometer 10 kon ik weer enigzins in mijn ritme komen. Na één uur had ik 12.18 kilometer op de Garmin staat. Iets minder dan vorige week in Spijkenisse. Rond de 12,5 kilometer kon ik aanhaken bij een loper welke rond de 5 minuten per kilometer liep. Helaas moest ik deze, toen deze versnelde rond de 17 kilometer laten gaan. De resterende kilometers op karakter gelopen. De benen voelde stijf aan. Kon gelukkig de snelheid enigzins vasthouden om na 1.44.25 uur te finischen.
Voor mij was dit een zeer goede tijd. Ben ook zeer tevreden. Weet nu dat een tijd van onder de 1.45 geen brug te ver meer is. De komende tijd hoop ik wat lange duurlopen te kunnen lopen voor Rotterdam. Daarna maar eens kijken hoe ik het lopen verder ga oppakken. Nu kilometers maken en hopelijk nog wat kilo's kwijt raken.
Helaas kon ik niet naar de afther party bij John & Ans. Had eters voor vanavond. De kerstdagen zit ik in de nachtdienst. Dus er was geen andere optie.
Het was weer een mooie dag die ik voor geen goud had willen missen. Hoop later nog wat foto's te kunnen toevoegen. Iedereen bedankt voor de gezellige dag en gefeliciteerd met jullie PR's.
De foto's zijn afkomstig van Pim Paparazzi , Patricia , John

19 opmerkingen:

 1. Mooie vlucht in Linschoten gemaakt Gerard. Je staat inderdaad een paar keer op de gevoelige plaat. Grtz Pim

  BeantwoordenVerwijderen
 2. RESPECT!

  Als ik al naar buiten kijk krijg ik het koud... Ik ben dan ook meer een "warm weer loper". Misschien nu even wat pauze nemen? Twee zware wedstrijden achter elkaar kan natuurlijk wel, maar soms wat gas terug is ook goed! Alvast een goed en sportief 2010 toegewenst

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Keurig hoor twee keer in een week onder de 1.45!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Toch mooi gelopen Gerard, weer binnen 1.45. Goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Met een tijd van onder 1:45'ben je een loper die mee telt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal top en wederom een snelle halve marathon tijd..
  Dat gaat dik onder de 4 uur worden in Rotjeknor!.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om je weer te zien. Dit keer geen PR maar wel een lachende Gerard op de foto's ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je hebt het zwaar gehad, maar je kranig geweerd en een mooie tijd op de klokken gezet. Met 2 halve marathons in een week is en blijft het gewoon en nette tijd. Het was een gezellige dag, alleen jammer dat je niet mee kon naar de afterparty.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. een tijd van 1.45 wordt steeds normaler voor je.. en dat is goed voor je eindtijd op de marathon

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Knappe prestatie, een week na je PR weer onder de 1:45. Dat is een mooie basis voor de marathon in het voorjaar van 2010!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Rond de 1.45 binnenkomen was je doel en je het toch verdomd netjes gedaan.
  Toen Maurice en ik jou voorbij kwamen was ik te geconcentreerd om je aan te moedigen om aan te sluiten.
  Ik zal je in mijn Meelopers lijstje plaatsen en zie je in Schoorl.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Potverdikkie, 2 maal op rij onder de 1.45! Heel knap. Gefeliciteerd. Ik krijg het alweer koud bij het zien van de foto's. Brrrrr.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Goed gelopen Gerard, zo vlak na Spyk!! grappige foto van ons drieën.. er werd zoveel gehijgd in de sporthal dat de lens wel beslagen moest zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hey Gerard
  Binnen 7 dagen toch 2x een 1/2 marathon binnen de 1:45 gelopen; dat is toch best wel erg goed (2x binnen je oude PR, en dat was toch de doelstelling). Dat het in Linschoten iets minder ging was eigenlijk logisch, zeker omdat het toch ook best wel snel ging (schema 1:40).
  Leuk je ontmoet te hebben!
  Groet, Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Haaaaaaa, konijntje!!! Zomaar 2x binnen de 1:45 lopen betekent iets hoor......dat je een hele mooie tijd gaat lopen op die marathon binnenkort!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Jj gaat echt met sprongen vooruit. Goed gelopen man! Ik ga jou voorlopig niet bijhouden. Ga zo door Gerard. Tot binnenkort bij een loopje ergens in het land van om het even welke afstand!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hartstikke mooie tijd. Beetje late reactie, dacht dat ik al een bericht had achtergelaten.
  beste wensen voor 2010 met ongetwijfeld een mooie marathon.
  heb je toegevoegd in mijn webloggerslijst

  BeantwoordenVerwijderen