zondag 13 december 2009

Spark Halve Marathon Spijkenisse

Zondag 13-12-2009 was het zover. De Spark Marathon van Spijkenisse. Vooraf was al bekend dat het een weblogers/twitter ontmoeting van jewelste zou worden. Diverse mensen hadden via hardloopteam of via hun weblog/twitter al aangeven dat zij naar Spijkenisse zouden gaan. Leonie en Martine zouden zelf proberen een PR van onder de 3.30 te gaan lopen. Beide bij gestaan door een paar SUPER hazen.
's Morgens ging al om 06.30 uur de wekker. Hond uitlaten, eten en spullen pakken om vervolgens rond 07.30 uur naar Haarlem te vertrekken. Daar had ik afgesproken met Leonie en haar moeder Annemarie. Ik zou vandaag met hun meerijden naar Spijkenisse. Na een bakkie koffie zijn we rustig naar Spijkenisse gereden.Voor ik het wist waren we er al. Zoveel werd er gekletst onderweg.

In Spijkenisse aangekomen was eindelijk de ontmoeting daar. Diverse weblogers waren al aanwezig of kwamen net binnen. Na de nodige handen te hebben geschut en kennis te hebben gemaakt, was het tijd om om te kleden om vervolgens om even voor 11 uur klaar te staan bij de start.

Had van te voren aangegeven dat ik het rustig aan zou gaan doen. Had een tijd van rond de 2 uur in gedachte. Wilde volgende week samen met Leonie en John proberen om een tijd onder de 1.45 te lopen in Linschoten. Nu stond mijn PR op de halve Marathon nog op 1.49.41.
Aan de andere kant speelde ik ook met de gedachte om zo lang mogelijk bij Leonie, Ronald en Richard te blijven lopen. Het liefst zelf tot en met kilometer 9. Dit zou een hele kluif worden. Nooit had ik ergens rond de 12 km/uur gelopen. Na de 9 kilometer zou ik altijd nog rustig aan kunnen doen. Dan slaan de halve marathon lopers rechtsaf en gaan de marathon toppers rechtdoor.
Het zou voor mij een mooie test zijn om te kijken hoe ik er voor stond en ook of ik een tempo van rond de 12 km/uur aankan. Al was het maar voor een paar kilometer.
Dus in het startvak besloten om dicht bij Ronald, Richard en Leonie te staan om zo bij hun aan te sluiten. Het startschot klonk en weg waren we. Het ging goed, zelf heel goed voor mij. De kilometers vlogen voorbij en ik liep nog steeds bij die drie kanjers.  Ik hoordde Leonie op een gegeven moment nog zeggen: "als je zo doorgaat loop je de halve in 1.40". Dat wilde ik wel maar wist van me zelf al dat het niet haalbaar was. Zou blij zijn als ik hun tot en met 9 kilometer zou kunnen volgen, om daarna gas terug te nemen en vervolgens de halve uit te lopen.
Ik hield het vol tot de 9 kilometer. Met pijn in mijn hart nam ik afscheid. Wat had ik graag meegelopen met dit supertrio. Maar wist dat de marathon op dit moment geen optie voor mij was.

Ja, wat doe je dan vroeg ik me af  nadat ik alleen kwam te lopen na de 9 kilometer. Moet ik doorgaan en proberen het tempo zo lang moegelijk vast te houden of rustig aan uitlopen en volgende week de poging wagen. Misschien kon ik onderweg nog een paar foto's maken van de route. Op dat moment dacht ik aan de drie musketiers die verder liepen op de Marathon voor een mooie eindtijd onder de 3.30 uur.
SuperTrio

De knop ging om en Linschoten verdween in mijn achterhoofd. Ik was super gestart, had het lang volgehouden en het zou zonde zijn om nu rustig aan te doen. De omstandigheden kunnen volgende week veel slechter zijn dan vandaag. Ik ging er voor. De kilometers vlogen voorbij. Na 1 uur lopen klokte ik 12,32 kilometer. Dit ging echt super. Wat had Annemarie in die koffie gedaan vanmorgen. De kilometers vlogen voorbij. Had onderweg, vooral op de stukken met de wind tegen, best een paar moeilijk momenten.
Gelukkig kon ik af en toe herstellen als ik werd ingehaald en ik even kon aanhaken. Het scheelde toch.
Degene die mij rond de 18 kilometer achter zich aan kreeg zal wel gedacht hebben dat hij een magneet in zijn zak had. Toen hij me voorbij liep pikte ik aan om voorlopig niet meer los te laten. In de laatste paar honderd meter kon of wilde ik hem niet meer volgen. Misschien omdat ik op dat moment zeker wist dat de tijd onder de 1.45 binnen was en ik het wel mooi vond voor vandaag. Het maakte ook niet meer uit. Het clubgebouw van Spark was in het zicht. De laatste meters gingen niet meer zo soepel maar o wat was ik blij met een eindtijd van 1.43.31. Nooit verwacht dat ik ruim 6 minuten van mijn PR af zou kunnen halen. Had verwacht dat de 1.49.41 voorlopig mijn limiet was. Op zich ook al een schitterende tijd, maar de progressie van de laatste maanden mag ik niet over klagen.
Ik had de laatste dagen best wel even aan Linschoten gedacht. Meegaan voor een tijd onder de 1.45 uur. De twijfel nam toe.Misschien toch maar kiezen voor het zekere en meegaan met de groep die net onder de 2 uur wil lopen? Had werkelijk geen idee. De twijfel nam toe maar na vandaag kan ik wel zeggen het kan. Misschien zit er zelfs nog meer in.

Na de finisch lekker even wat gegeten en toen op naar de douche. Die was echter koud, heel koud. Het werd dus echt een vluggertje. Toen ik terug liep kwam ik Bjorn tegen die zojuist gefinisch was en even later was de eerste kennismaking met Mike. Deze kwam ik tegen bij finisch. Nu was het wachten op de marathon kanjers.


Op een gegeven moment werd er via de speaker omgeroepen dat de eerste twee dames dicht bij elkaar liepen en nog maar 2 kilometer van de finisch verwijderd waren. Het zal toch niet waar zijn. En ja hoor daar kwam de eerste dame, Mieke, gevolgd op 50 meter door Leonie met haar hazen. Het gaatje was niet meer te dichten, maar de finisch van Leonie met haar twee Super hazen Ronald en Richard zal ik niet snel vergeten. Hand in hand en een grijns van hier tot Tokio en weer terug kwamen ze met ze drieen over de finisch in 3.21.25. Een verbetering van haar PR met meer dan 20 minuten. Wat een topprestatie.

Er werden vervolgens nog meerdere PR's gelopen. Er werd nog lang nagepraat over deze schitterende dag. Een dag die ik niet snel zou vergeten. Wat een hoogte punten. Ben nu al aan het aftellen voor de volgende webloggers bijeenkomst in Linschoten. Het beloofd nu al een groot feest te worden.

Ten slotte wil ik iedereen bedanken voor deze fijne, super gezellige dag. Iedereen gefeliciteerd met zijn behaalde prestatie. Er zal nog veel over worden gesproken.

Bedankt en tot zaterdag 19 december in Linschoten..


17 opmerkingen:

 1. Bloggers lieten weer weten dat ze er waren;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. het was een superdag in Spijk. Ik ben benieuwd naar je verslag Gerard.. en jij was trouwens ook heel goed bezig!! Je bent een topper dat je zolang bij ons bent gebleven. (heb dat toch nog even in mijn verslag vermeld)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. SUPER! Hele mooie tijd. Dit gaat de goede kant op, Gerard. Je progressie is duidelijk zichtbaar.

  Ga zo door!
  Sportgroeten,
  Herman

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie PR Gerard, hoop het ooit nog te halen maar ben bang.
  Groet,
  Rich@rd

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Superprestatie zeg, je PR op de halve verbeteren met ruim 6 minuten! Gefeliciteerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt echt onwijs goed gelopen! Ik dacht inderdaad even dat je gek geworden was, maar het hing gewoon in de lucht: alles klopte en je hebt dat PR meer dan dik verdiend. We gaan es kijken wat we zaterdag nog kunnen......

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed gelopen man, en het was leuk je te ontmoeten.
  Na het lezen van je stukje heb ik nog een brok in mijn keel wat een avontuur was het daar in Spijkcity.

  Succes in Linschoten Met die kleine blonde in de buurt voorzie ik weer een PR voor je.
  Ik houd het in de gaten!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Gerard van harte gefeliciteerd met je super pr op de halve. Vorig jaar heb ik hier iets soortgelijks meegemaakt. Dit jaar weer maar dan op de hele. Volgende keer kletsen we effe langer wie weet in Linschoten al. Volgens mij was dat een hele vrolijke terugreis in die auto van jullie...

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super gelopen Gerard, klasse prestatie op een inderdaad memorabele dag in Spijkenisse. Gefeliciteerd met een prachtig PR
  Ga je zien in Linschoten, wat worden nu de plannen?
  Groet, Ruud

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Gefeliciteerd en wat een mooie verbetering van je tijd.
  Fijn je gezien en gesproken te hebben en volgens mij ga je mij hazen in Rotterdam tegen die tijd...
  Geniet ervan.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. superverslag!!!! Ik ga je weer zien in Linschoten. Gezellig!!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Gerard,

  Mooie tijd, wat is nu je doel op de marathon ?/ Rond de 1.40 uur op de ½ ligt ook mijn doel. Weet niet of dit in Egmond gaat lukken. Ik liep wel van de week 16,8 in 1 uur 24 in Egmond Binnen. Gaat de goede kant op.

  m.vr.gr.
  Andre

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nogmaals Van Harte met je PR ; was erg leuk je te zien in Spijkenisse.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik wist dat ik 1 blog vergeten was te
  lezen ;-))
  Je hebt niet alleen een mooi pr gelopen, maar er ook nog een erg leuk verhaal over geschreven. Ik denk dat ik je in de vorm waar jij nu insteekt in Linschoten zal moeten laten lopen, want volgens mij zit er weer een verbetering aan te komen.
  Tot zaterdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Mooie tijd! Goed gelopen en gefeliciteerd met je PR! Altijd leuk om een PR te lopen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Gigantisch mooi PR Gerard! Ik hoop ooit ook eens onder de 1.45 te lopen op de halve, maar ik ben bang dat dat nog wel even gaat duren (als het al gaat lukken). Op naar de 1.30!?

  BeantwoordenVerwijderen