donderdag 25 maart 2010

Be More Ultra-Tour 1e Etappe


Dinsdagavond na het eten vertrokken naar Ermelo om daar te overnachten. Wilde geen risico's nemen met files op de woensdagochtend. Na de nachtrust om ongeveer 09.00 uur vertrokken naar IJsselmuiden. Hier zou de start plaatsvinden van de eerste etappe van de Be More Ultra Tour.

3 Lopers - 5 dagen - 250 kilometer - 1doel


Even voor 10.00 uur was ik in IJsselmuiden bij de woning van de Fam. v.d.Wetering.  Ik in de aanloop naar de Be More Tour nog even getwijfeld getwijfeld of ik de woensdag of de donderdag zou lopen. Een ding wist ik zeker. Ik wilde in ieder geval 30 kilometer meelopen. Na het afwegen van diverse voor en tegens heb ik uiteindelijk voor de woensdag gekozen.


Op de dinsdagavond werd er ineens druk getwitterd over rokjes. Nadat er flink was geboden, bleek dat Leonie, Martine, Piet er Richard de gehele 1e etappe zouden lopen ik een hardlooprokje.


Buiten trof ik Maurice en Tiny aan. Van Tiny kreeg ik het Be More Ultra Shirt uitgereikt. Binnen snel handen geschud en na de toespraak van Kees konden we naar buiten voor de foto en de start. Nadat de foto was gemaakt  voor de plaatselijke krant werd het tijd om op pad te gaan. Onder begeleiding van fietsers gingen de lopers van start richting het eerste wisselpunt, Cafe de Huifkar in de Zande. Het weer was ons gunstig gezind. Misschien  iets te veel wind maar het was in ieder geval super loopweer. Onderweg trok de groep veel bekijks. Vooral door de roze looprokjes. Wat kunnen sommige passanten raar kijken als ze roze hardlooprokjes zien. Het lopen ging super. Er werd dan ook flink gelachen onderweg. Kees had echt een mooie route uitgezet. Nadat wij IJsselmuiden hadden verlaten werd er koers gezet naar Kampen om daarna het landelijk gebied in te gaan. Via Kamperveen arriveerden we in De Zande. Hier was het tijd voor een stop van ongeveer 15 minuten. Dus tijd genoeg om de interne mens even te verzorgen. Na het nodige te hebben genutigd werd het tijd om weer verder te gaan naar de 2e wisslepunt in Hattem. Via een schitterende route kwamen we via Hattemerbroek in Hattem aan. Hier stonden de begeiders, Petra, Annemarie en Tiny inmiddels al weer te wachten met de drankjes en de hapjes. Dit was voor mij ook het punt om te stoppen. Met 28,55 kilometer op de teller, zat het voor mij erop. Had graag doorgelopen tot ongeveer het 35 kilometer punt. Organisatorisch was dat echter niet haalbaar. Met een voldaan gevoel zag ik de groep ook weggaan voor de laatste pagweg 21 kilometer. Na het inpakken van de spullen vertrokken wij vervolgens naar het huis van de fam v.d. Wetering. Daar werd onder het genot van een kopje thee, nog geinternet en getwitterd. Via twitter bleven wij via Gert op hoogte van de vorderingen van de lopers.


Op een gegeven moment begon het toch te kriebelen bij Tiny. Woensdagavond was zijn vaste loopavond en vanavond zou er van lopen niets terecht komen.  Hij wilde de lopers tegemoet lopen. Het bestuderen van de route zou echter teveel tijd kosten. Gelukkig was de dochter van Kees bereid om mee te fietsen. Ja en toen wilde ik Tiny niet allen laten gaan. Trainingspak uit en vervolgens samen met Tiny op pad onder deskundige begeleding van Kees zijn dochter. En na iets meer dan 2,4 kilometer zagen wij de groep al in de verte aankomen. De gele shirts van de dames en de roze rokjes waren van veraf goed te zien. Samen met de groep werd vervolgens de laatste kilometers afgelegd. De eerste etappe van de Be More Ultra Tour zat erop.

De laatste meters van de eerste etappe van de Be More Ultra Tour 2010

Er werd daarna nog volop nagepraat over deze eerste etappe onder het genot van een hersteldrankje. Het was een ware happening geworden deze eerste etappe. Er zal nog veel over worden gesproken over deze `roze rokjesdag`. Ik vond het leuk om de start van de Be More Ultra Tour van dichtbij mee te maken. Ik wil hierbij, Kees en zijn familie bedanken voor het organiseren van deze mooie etappe en van de enorme gastvrijheid. Daarnaast wil ik natuurlijk alle lopers, fietsers en verzorgers bedanken voor deze waanzinnige dag.


Hierbij wens ik alle lopers, fietser en verzorgers veel succes gedurende de komende etappes van de
Be More Ultra Tour.

In totaal heb ik vandaag 33,55 kilometer afgelegd.

Donderdagochtend ben ik in plaats van de loopschoenen aan te trekken , eens de racefiets gepakt om 68 minuten fietsen.


 
Foto's eerste 30 km vind je hier

11 opmerkingen:

 1. Duidelijk dat het een leuke dag geweest is, dus kan ik niet wachten dat het zondag is. Kan ik eindelijk ook een stuk met de kanjers meelopen.
  Je hebt er weer een mooie lange duurloop opzitten. Helemaal klaar voor Rotttttterdam.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooi verslag Gerard.Ik vond het ook een geslaagde dag hoewel ik minder gelopen heb dan de rest,de pret was er niet minder om.Leuk om eens samen gelopen te hebben.Tot Zondag in Zandvoort.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. het was een mooie eerste dag.. en daar was jij bij.. ik hoop dat het zaterdag ook mooi gaat worden

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk verslag Gerard... en mooi dat je toch nog 33,55 km hebt afgelegd. Nu rustig aan richting Rotterdam ??

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie afstand onder bijzondere omstandigheden.
  Op naar Utrecht(zie je ongetwijfeld daar) en Rotterdam.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Top zeg en wat een mooie actie die rokjes!.
  Een best eind gelopen en een goed teken.
  het plezier is duidelijk te zien op de foto's.
  Groet Rinus.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Was een mooie dag en leuk je weer ontmoet te hebben. Ik had een goede dag en ben blij dat ik dat alle 50km heb meegemaakt. En nog meer dat ik geen enkel nawee van heb! Voor jou, toch een ideale laatste lange training voor de marathon!
  tot binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Vond het mooi dat je er bij was Gerard! Erg gezellige dag, zeer geslaagd. Ik heb genoten. En een mooie training voor jou. Ik vond het verder heel erg leuk dat je ons tegemoet liep.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Super verhaal Gerard, en mooie km maar nu even rust voor Rotterdam hé. Moet wel fris aan de start staan.
  Ga je zien in Rotterdam

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat gekriebel van mee te willen lopen was er gewoon iedere dag. Moest me toch een beetje gedeisd houden. Mijn eerste 50-er moest lukken.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gerard, grote boef. Mooi gelopen hoor, 33,55km, strakke afstand. Op naar Rotterdam.
  Super dat je er zondag ook bij was om de helden te zien finishen, wat een dagen waren het. Jij was deel van de Be More Ultra Tour, die de boeken in gaat als mega succes.

  BeantwoordenVerwijderen